• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bertomeu: Finalisti ABA u Evroligi!

Finalisti ABA lige izboriće plasman u Evroligu naredne sezone, potvrdio je za „Žurnal“ Božidar Maljković poslije razgovora sa Đordijem Bertumeuom.

 Bertomeu: Finalisti ABA u Evroligi! Izvor: MONDO

Prvi čovjek Evrolige Bertomeu je istakao i da će trećeplasirani tim ’fajnal fora’ ići u kvalifikacije za Evroligu i tako demantovao riječi čelnika regionalnog takmičenja, koji već mjesecima tvrde da će u elitno takmičenje ići prvoplasirana ekipa iz ligaškog dijela sezone i osvajač ABA lige. Prethodno je Dijego Fernendez, direktor za komunikacije Evrolige, nagovijestio takav rasplet.

Direktor Evrolige se nije javljao na telefon, pa se uz pomoć Maljkovića došlo do te informacije. Maljković i Bartomeu su dugogodišnji prijatelji, a srpski trener je iskoristio svoj odnos sa prvim čovjekom Evrolige i saznao kakvi su planovi što se tiče prohodnosti u elitno takmičenje iz ABA lige.

"On je veliki šef, rijetko se javlja na telefon. Nedvosmisleno mi je potvrdio da će samo finalisti ABA lige direktno u Evroligu, a da će trećeplasirani u kvalifikacije",
rekao je Maljković za "Žurnal".

U propozicijama ABA lige ističe se da će dvije najbolje plasirane ekipe na kraju takmičenja izboriti plasman u Evroligu, ali postoje različita tumačenja tog pravila. Čelnici ABA lige su istakli da su za njih to ekipa koja završi ligaški dio na prvom mjestu i šampion, dok će u kvalifikacije ići sljedeća ekipa po plasmanu na tabeli poslije 26 kola.

"To nije sporno, ali ABA je članica Evrolige i mora da poštuju njihova pravila. Ranije su Turska i Francuska bili izuzetak, ali je Bertomeu i to promijenio. Smatra da se moraju poštovati pravila lige, i u tome je izričit", dodao je srpski stručnjak.

Maljković je na kraju razgovora rekao da sada slijedi sastanak sa Radovanom Lorbekom, predsjednikom ABA lige, i Romanom Liscem u ponedjeljak, a da će zvanično saopštenje biti izdato do petka.

Takav rasplet će pogoditi vjerovatno Igokeu, koja je lider regionalnog takmičenja. Kako su na izjavu Fernandeza reagovali u taboru Aleksandrovčana pročitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC