• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea prijeti napuštanjem ABA lige

Predsjednik kluba Boris Spasojević očekuje zvanično pismeno saopštenje ABA lige oko evroligaških licenci za narednu sezonu.

 Igokea prijeti napuštanjem ABA lige  Izvor: MONDO

Razlika u tumačenju termina "konačni plasman u ABA ligi" mogla bi da ima dalekosežne posljedice po regularnost tog takmičenja ove sezone.

Evroliga je jasno objasnila da se za ulazak sa "Jadrana" u elitu mjeri samo konačan plasman, utvrđen rezultatima Fajnal fora. Rukovodstvo ABA lige od početka sezone je drugačije objašnjavalo...

Košarkaši Igokee, aktuelni lideri, mogli bi da tom (očigledno ranije donesenom) odlukom budu veoma oštećeni, a eventualno i Crvena zvezda Telekom, koja se još bori za timom iz Laktaša za prvo mjesto.

Predsjednik Igokee Boris Spasojević izjavio je s tim u vezi za "Večernje novosti" da bi svaka promjena pravila mogla da se "žestoko" odrazi na stav njegovog tima prema budućim nastupima u regionalnoj ligi.

"Čekamo sada zvaničan stav čelnika ABA lige i svaki čas očekujemo njihovo saopštenje, a do tada se nećemo baviti više pričama 'rekla -kazala' jer nas sve već počinje boliti glava. Apsurdno je, još jednom ču to reći, i totalno neozbiljno u sred takmičenja mijenjati propozicije i ja se i dalje iskreno nadam da se to neće desiti jer šta smo onda radili osam mjeseci?", izjavio je on.

Spasojević je izrazio nadu da će čelnici ABA lige ispraviti svaku nejasnoću u pregovorima sa rukovodstvom Evrolige.

"Mi, iako dolazimo iz malog grada, jesmo ozbiljan klub. Ukoliko se sada promijeni ono što nam je predočeno prije osam mjeseci shvatićemo to lično i dobro razmisliti o daljim nastupima u ABA ligi", dodao je prvi čovjek "Igosa" i najavio da će se saradnicima obratiti javnosti saopštenjem čim sazna zvanični stav ABA lige.

Četiri kola prije kraja ligaškog dijela takmičenja Igokea zauzima prvo mjesto, sa 17 pobjeda i pet poraza. Drugoplasirana je Crvena zvezda Telekom, sa pobjedom manje.

(MONDO, foto: igokea.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC