• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lisac za MONDO: Optimista sam!

Generalni menadžer ABA lige za MONDO kaže da vjeruje u pozitivan ishod razgovora sa Evroligom oko prohodnosti u to takmičenje.

 Lisac za MONDO: Optimista sam!  Izvor: MONDO

Panika u košarkaškom regionu!

Ko ide u Evroligu, kako se dolazi do Evrolige, kako se desila igra "gluvih telefona", kako je moguće da u finišu sezone niko ne zna kako da se dođe do elitnog košarkaškog takmičenja u Evropi?

Mnogo je pitanja i sve više nedoumica, strijepnji, najava istupanja iz ABA lige, poslije jasne poruke iz Evrolige da u to takmičenje mogu da se plasiraju isključivo finalisti završnog turnira regionalne lige.

Ipak, u ponedjeljak je iz kancelarije Evrolige došao tračak nade. U saopštenju se ističe da se traži rješenje i kompromis sa čelnicima ABA lige.

MONDO je pozvao generalnog menadžera ABA lige Romana Lisca koji je rekao da se nada da će kompromis biti nađen i da će sve strane biti zadovoljne.

"Apsolutni sam optimista", kratko je rekao Lisac.

Upitan kako je moguće da se sve ovo desilo, Lisac je odgovorio da su svi klubovi na Skupštini ABA lige pred početak takmičenja prihvatili propozicije.

A da li je bilo konsultacija poslije toga sa Evroligom?

"Sada je bespredmetno o tome razgovarati. Strpimo se dan-dva, vjerujem da će sve biti u redu", odgovorio je Lisac, bez želje da komentariše najave pojedinih klubova, odnosno Igokee da će razmotriti dalje učešće u ovoj ligi ako budu promijenjene propozicije u posljednji čas.

Igokea je lider ABA lige i do sada je smatrano da će klub koji prvi prođe kroz cilj na kraju "regularnog" dijela takmičenja izboriti plasman u Evroligu, a još jedan klub ako trijumfuje na završnom turniru (ili ako, recimo, Igokea bude prva i na završnom turniru, onda drugi finalista).

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC