• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Australija za Dijamantsku loptu

"Kenguri" osvojili Grupu A, pošto su posle domaćina Kine uspeli da pobede i Angolu. Meč Srbija - Argentina (13.00) za rasplet prve faze.

 Australija za Dijamantsku loptu Izvor: MONDO

Reprezentacija Australije savladala je u četvrtak Angolu rezultatom 81:78 i plasirala se u finale tradicionalnog predolimpijskog turnira Dijamantska lopta, koji se održava u kineskom Nanđingu.

"Kenguri" su u poslednji minut ušli sa deficitom od tri poena, ali je Endrju Bogut izjednačio košem uz dodatno slobodno bacanje, a Olimpio Siprijano na drugoj strani nije pogodio šut iza linije 6,25 metara.

Australija je imala napad za pobedu i uspela da ga realizuje, iako nije izgledalo da će biti tako. Plejmejker Si Džej Bruton "gušio" je loptu do četiri sekunde pre kraja, odlučio se za prodor u reket, ali pošto su mu svi prolazi bili zatvoreni, morao je da šutne sa više od sedam metara.

Brutonova lopta pogodila je samo dno mrežice, a kada je vreme zaustavljeno, semafor je pokazao da do kraja ostaju samo 0,2 sekunde. Kraj...

Endrju Bogut, nekadašnji prvi "pik" na NBA draftu, nanizao je 32 poena i 11 skokova i bio jedini sa dvocifrenim učinkom u pobedničkom sastavu. Kod Angole najefikasniji Siprijano sa 23, Eduardo Mingaš sa 20 i Žoakim Gomeš sa 17 koševa.

U poslednjem meču grupne faze turnira sastaju se Srbija i Argentina, sa početkom u 13 časova. Od ishoda te utakmice zavisiće parovi utakmica za plasman zakazanih za petak.

Australija će se u finalu sastati sa pobednikom grupe B (13.30 časova), Kina i drugoplasirani tim naše grupe igraće za treće mesto (10.00), a "fenjeraši" za peto. Eventualni poraz od Argentine odveo bi "orlove" na megdan Angoli, od osam časova ujutru po srednjeevropskom vremenu.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC