• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan i Zvezda jedan tim - eko tim

Košarkaši "vječitih rivala" učestvovali u akciji Sekretarijata za zaštitu životne sredine i posadili drvored jasena na Novom Beogradu.

 Partizan i Zvezda jedan tim - eko tim  Izvor: MONDO

Košatkaši Partizana mt:s Dragan Milosavljević, Žofre Lovernj i Nikola Milutinov, kao i prvotimci Crvene zvezde Aleksandar Cvetković, Bojan Subotić i Branko Lazić, zajedno sa Goranom Trivanom, gradskim sekretarom za zaštitu životne sredine, zasadili su 36 stabala kuglastog jasena u bloku 61 na Novom Beogradu.

Igrači su učešćem u projektu "Pošumi Beograd" željeli ličnim primjerom sadnje da motivišu i apeluju na sve građane da se odgovornije ponašaju prema prirodi i doprinesu podizanju svijesti javnosti o važnosti očuvanja životne sredine.

"U ime cijelog tima mogu da kažem da smo veoma srećni što smo udružili snage i zajedno pomogli Beogradu da bude zdraviji i ljepši. Ako smo ovom akcijom podstakli bar jednu osobu, a nadamo se i više njih, da razmišlja o zaštiti životne sredine i da se malo odgovornije ponaša prema njoj, smatraćemo da je akcija uspjela", izjavio je Milosavljević.



I Branko Lazić je rekao da su igrači crveno-bijelih sa zadovoljstvom odazvali da pomognu akciju.

"Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu Sekretarijata za zaštitu životne sredine da pošumljavamo zajedno sa njima i Partizanom. Jeste da su crno-bijeli naš sportski rival, ali van terena svi imamo iste ciljeve. Bilo je zadovoljstvo učestvovati sa Partizanom u ovoj akciji. Sport i ekologija idu ruku pod ruku i zato ćemo se uvijek odazivati ovakvim pozivima".

Gradski sekretar za zaštitu životne sredine takođe je istakao tzadovoljstvo što su sportisti rivali uzeli učešće u važnoj akciji.

"Angažovanje košarkaša će sigurno pomoći da se ekološka svijest svakog pojedinca u Beogradu, ali i šire podigne na viši nivo. Svi moramo biti svjesni svog dijela odgovornosti i svi moramo raditi na tome da sačuvamo našu planetu i za nas, ali i za generacije koje dolaze", naglasio je Goran Trivan i poželio igračima sreću u nastavku sezone.



Akcija sađenja drvoreda dio je projekta "Pošumi Beograd" koji se realizuje u okviru Strategije pošumljavanja Beograda usvojene 2011. godine.

Cilj Strategije je da se do 2031. godine godišnje pošumi 5.000 hektara beogradske teritorije i time poveća stepen pošumljenosti grada za oko 25 odsto.

Veći stepen pošumljenosti doprinijeće poboljšanju kvaliteta vazduha, smanjenju efekata staklene bašte, bolju zaštitu zemljišta i voda i smanjenju buke u glavnom gradu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC