• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠIROKI: Meč sezone na Gripama

Subotnje gostovanje u Splitu je utakmica sezone u regionalnom takmičenju za košarkaše aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine.

 ŠIROKI: Meč sezone na Gripama Izvor: MONDO

Košarkaši Širokog pokušaće u subotu na Gripama da zabilježe trijumf koji bi ih približio konačnom cilju - opstanku u ABA ligi.

"Utakmica sa Splitom može se nazvati utakmicom sezone i za nas i za njih. Međutim, ona neće odlučiti tko će biti posljednji u ligi, iako pobjeda znači veliki korak u bijegu od posljednjeg mjesta. Trebamo da zbijemo redove, odigramo muški, pa šta bude. Uostalom, još su tri kola do kraja i mi imamo sudbinu u svojim rukama", rekao je trener Širokog Damir Vujanović.

Hrvatski mediji su prenijeli "da su Splićani u strahu, jer je Široki uticao da se postave nove sudije za predstojeću utakmicu".

"Ne mogu vjerovati da sam to pročitao i još mi je nevjerovatnije ako iza toga stoje naši sportski prijatelji iz Splita. Subotnja utakmica važna je nama koliko i njima. Mi želimo pobijediti i mislim da to možemo, jer smo kvalitetniji. Ali žalosno je da se naša eventualna pobjeda povezuje s nemoralnim aktivnostima za koje ne postoje nikakve indicije", izjavio je predsjednik kluba Ante Suton, prenosi hercegovački sajt "Bljesak.info".

Prema njegovim riječima, arbitre određuje Slovenac, a slovenačkim ekipama nije u interesu da klubovi iz Bosne i Hercegovine pobjeđuju.

"Dobro se zna da sudije određuje čovjek iz Slovenije kojem nije u interesu dobar rezultat klubova iz BiH, jer se BiH i Slovenija bore za dodatnog predstavnika. Da smo takvi ljubimci kod sudija kako se predstavlja, sigurno ne bismo izgubili toliko neizvjesnih domaćih utakmica. I nakon našeg poraza od Radničkog pričalo se kako su hrvatski arbitri bili naklonjeni gostima iz Kragujevca".

U prvom meču ovog 23. kola, Olimpija je u slovenačkom derbiju nadigrala Krku rezultatom 76:63.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC