• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Svi su zdravi, sem Uga Čaveza

Trener Partizana mt:s čestitao Igokei, narednom rivalu, na učinjenom u dosadašnjem dijelu sezone i poručio da računa na sve igrače.

  Vujošević: Svi su zdravi, sem Uga Čaveza  Izvor: MONDO

"Nije potrebno mnogo govoriti o kvalitetu Igokee", poručio je Duško Vujošević na konferenciji za novinare pred okršaj sa liderom ABA lige (nedelja, 17.00).

Izuzetno značajan meč sa timom iz Laktaša njegov tim dočekuje u dobrom raspoloženju, poslije pojbede nad Cedevitom u Zagrebu. Ujedno, i sa povećanim šansama za plasman na završni turnir.

Tim iz Aleksandrovca ubjedljivo je pobijedio u prvom ovosezonskom (prvom takmičarskom) okršaju sa crno-bijelima 73:50 i tokom burne sezone zadržao prvo mjesto na tabeli. Vujošević prepoznaje kvalitet u radu "igosa".

"Bez obzira na konačan ishod, kolega Bajić zaslužio je da dobije nagradu za najboljeg trenera ove sezone. Ima ekipu koja ima igrački i ljudski kvalitet. Igrači su u određenim godinama i pokazali su da im te godine nisu uzalud prošle… Igrali smo sa Igokeom dve prijateljske utakmice i jednu u Jadranskoj ligi i sva tri puta smo izgubili. Bez obzira na respekt prema njima, došao je red na nas da riješimo meč u svoju korist", rekao je Vujošević.

Iskusni trener očekuje izuzetno težak meč, koji njegov tim mora da pobijedi ako želi da miran dočeka kraj ligaškog dijela takmičenja i okršaje sa MZT Skopljem i Solnokom.

"U situaciji smo da moramo da dobijemo ovaj meč, ako želimo na Fajnal for. To sigurno jeste naš cilj… Pozivam sve navijače da nam pomognu. Mi jesmo prijateljski klub sa Igokeom, ali za vrijeme tih 40 minuta nema prijateljstva", dodao je šef struke crno-bijelih, uz ocjenu da "posebna kasta" navijača sjedi iza klupa.

"Oni sa malo skupljim kartama, koji sjede iza klupa... možda bi trebalo da uzmu neka druga mjesta. Da ne kritikuju i ne pričaju ko bi trebalo da igra".

Vujošević je posebno interesantno govorio na temu spremnosti igrača. Objasnio je da su svi u stanju da nastupe, uključujući i Druga Gordona, za koga je rekao da nije u formi kao prije povrede.

I podvukao:

"Svi su zdravi, samo je Ugo Čavez mrtav".

Trener Partizana je odluku o tumačenju pravila plasmana u Evroligu nazvao kompromisom izmedu elitnog takmičenja i ABA lige.

"Mora se shvatiti interes Evrolige. Ne kažem da je to pravedno, ali oni oduvijek imaju rezervu prema ovom regionu. Problem su TV prava i broj gledalaca. Oni gledaju da u tom takmičenju nastupaju ekipe koje su njima interesantne", rekao je Vujošević.

On je za ovakvu situaciju kao glavne krivce proglasio čelnike Jadranske lige.

"Ne mogu da shvatim - prošle godine su uveli Makabi, a ove godine Solnok i MZT su dobili trogodišnje ugovore. Oni jesu donijeli kvalitet, ali ne mogu da dobiju privilegiju u vidu neispadanja i da se to spominje tek na sredini prvenstva. Mora da dođe do promjene u vlasničkoj strukturi i da klubovi sa ovih prostora imaju bolju poziciju", rekao je Vujošević.

Duel Partizana mt:s i Igokee biće odigran u nedjelju u 17.00 časova.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC