• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žalgiris zbog braće plaća 25.000

Disciplinski sudija Evrolige kaznio je prvaka Litvanije zbog fizičkog napada dvojice njegovih navijača na košarkaša Reala Rudija Fernandeza.

 Žalgiris zbog braće plaća 25.000 Izvor: MONDO

Žalgiris će u kasu Evrolige morati da uplati 25.000 evra, dok će braći Naurisu i Normundsu Maciusu doživotno biti zabranjen ulaz na utakmice elitnog takmičenja "starog kontinenta", ali i na mečeve Evrokupa.

Oni su prošlog četvrtka, nakon poraza Žalgirisa od Reala, napali i udarili Rudija Fernandeza, dok je ovaj išao ka klupskom autobusu.

Žalgiris je izbjegao oštriju kaznu zahvaljujući nizu povoljnih okolnosti - da su napadači odmah uhapšeni, identifikovani i da se nalaze pod istragom, da im je Žalgiris zabranio dolazak na utakmice i da su preduzete konkretne mjere za sprečavanje sličnih incidenata u budućnosti.

Disciplinski sudija uzeo je u obzir i da prvak Litvanije prethodno nije bio kažnjavan zbog ponašanja publike, kao i to što je fizički napad na Fernandeza bio izolovan slučaj, u režiji braće Macius.

Prema informacijama, koje su nakon incidenta objavili lokalni mediji, utvrđeno je da je Nauris te večeri imao u krvi 2,62 promila alkohola, a Normunds 2,22.

Fernandez je tokom utakmice bio na meti publike u Kaunasu, zbog nesportskog ponašanja u prvom susretu Reala i Žalgirisa u Madridu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC