• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Prvo pobjeda, a lako ćemo za proslavu

Igrači i stručni štab Igokee poručuju da će u meč protiv Krke ući maksimalno ozbiljno. „Da pobijedimo, a lako ćemo za proslavu“, kaže Joksimović.

 IGOKEA: Prvo pobjeda, a lako ćemo za proslavu Izvor: MONDO

Igokea u nedjelju ima meč-loptu. Lider ABA lige u nedjelju će ugostiti Krku u najvažnijem meču sezone, možda i istorijskom jer bi pobjedom obezbijedio prvo mjesto u reginalnom dijelu sezone, koje će možda značiti i direktan plasman u Evroligu.

Do prvog mjesta Igokea bi mogla čak dan ranije, ako košarkaši Crvene Zvezde izgube od Budućnosti, ali bez obzira na taj meč u Igokei ističu da vrlo dobro znaju šta im donosi pobjeda i da će se maksimalno potruditi da do nje dođu.

„Svi znamo šta donosi pobjeda protiv Krke. Svjesni smo toga da završavamo regularni dio na prvoj poziciji i mislim da sve to što smo radili cijele sezone imamo priliku da zvaršimo na ovoj utakmici. Sigurno da utakmica neće biti lagana s obzirom da je Krka promijenila trenera i način igre. Mislim da su podigli igru na jedan viši nivo i neće nam biti lako. Moramo ovo shvatiti kao da igramo protiv najboljeg tima regiona i samo tako možemo doći do pobjede“, istakao je košarkaš Igokee Nebojša Joksimović.

On smatra da je Krka kvalitetna ekipa sa nekoliko vrlo dobrih pojedinaca.

Na vanjskoj poziciji istakao bih Vladovića, na pozicijama 2 i 3 su Lorbek i Klobučar, a na unutrašnjim pozicijama tu je Lalić koji je sa Smodišem i Pavić ključ pobjede“, rekao je Joksimović.

Proteklih dana Igokea je bila u centru pažnje, ali se nije pričalo o sportskom dijelu, već o pravilima i propozicijama ABA lige i Evrolige, diskutovalo o tome da li Igokea može izboriti plasman u Evroligu, a Joksimović kaže da to nije mnogo omelo same igrače.

„Ne utiče to previše na nas. Ne dajemo preveliku težinu tim dešavanjima. Jednostavnmo trudimo se da ostanemo na onom putu koji smo stvarali tokom sezone, nismo ga zacrtali na početku, jer bile su tada stvari drugačije, ali su se tokom sezone otvarale mogućnosti i mi smo grabili ka njima. To je ispred nas, to je motiv i ne gledamo šta se oko dešava“, istakao je Joksimović.

Na pitanje da li se već priprema proslava za nedjelju , Joksimović je poručio da treba prvo pobijediti, a onda je lako za proslavu.

„Ništa unaprijed, brzo se slavlje organizuje. Daj Bože da pobijedimo, a onda ima i ljudi i vremena za organizaciju slavlja“, rekao je uz osmijeh Joksimović.

Trener Igokee Dragan Bajić takođe ističe da njegova ekipa mora maksimalno ući u utakmicu protiv Krke, iako je na papiru favorit.

„Meni i mom timu je ostaoo još jedan korak ka osvajanju prvog mjesta. Moj cilj je naravno da skinem pritisak sa igrača i da u ovu utkamicu uđu kao u svaku drugu, da daju sve od sebe i da ispoštujemo dogovor iz svlačionice, samo takvim pristupom možemo doći do te kako ste rekli istorijske pobjede.U ABA ligi se vidjelo da favoriti nisu uvijek pobjeđivali. Trebamo ozbiljno shvatiti ekipu Krke, to je iskusna ekipa popunejna sa kvalitetnim mladim igračima i sigurno ako uđemo u neki njihov ritam neće nam biti laku. Smatram da trebao igrati agresivnu odbranu preko čitavog terena a iz te agresivne odbrane i dobre kontrole skoka pokušaćemo razviti brze kontranapade i dolaziti do lakih poena naravno uz pomoć publike koja će doći u velikom broju“, rekao je Bajić i osvrnuo se na mogućnost da Igokea i prije utakmice sa Krkom osigura prvu poziciju.

„Najsrećniji bih bio da noć sa subote na nedjelju prespavam mirno, odnosno da Budućnost pobijedi Zvezdu“, rekao je on.

Ni trener Igokee ne želi mnogo da razmišlja o stvarima van terena, o tome da li će Igokea ako osvoji prvu poziciju na tabeli poslije regularnog dijela, direktno u Evroligu ili ne.

„Nemam nikakve informacije, ne znam ništa. Znam samo da želim da budemo prvi, a kada obezbijedimo to prvo mjesto koje je na početku sezone garantovalo Evroligu vidjećemo šta ono donosi, šta ne donosi i ja ću kao trener da zauzmem stav ispred sebe i svojih igrača“, dodao je Bajić.

Utakmica između Igokee i Krke igra su u nedjelju od 20.15 časova, a uprava Aleksandrovčana odlučila je da počasti svoje navijače pa će ulaz u dvoranu u Laktašima biti slobodan.

Upravni odbor Igokee sastaje se danas u 17 časova kada će razmatrati sva aktuelna pitanja, prije svega dogovor između Evrolige i ABA lige, ali i pitanja koja se tiču organizacije završnog turnira ABA lige, čiji domaćin će biti Igokea.

(G.A. – MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC