• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: „Igraćemo Evroligu“

Predsjednik lidera Jadranske lige Boris Spasojević kometarisao ugovor ABA i Evrolige – „Ukoliko budemo prvi igraćemo Evroligu“.

 IGOKEA: „Igraćemo Evroligu“ Izvor: MONDO

Ova sedmica razriješila je mnoge dileme oko završnice regionalne košarkaške Jadranske lige, kao i oko učestvovanja klubova u Evroligi naredne sezone. Odlučeno je da se završni turnir četiri najbolja tima odigra u Laktašima, a isto tako i da pobjednik regularnog dijela sezone ima prohodnost u Evroligu naredne sezone. Naravno, ako ispuni osnovne uslove za dobijanje B licence.

Tim povodom zasjedao je Upravni odbor kluba koji je analizirao ugovor između Evrolige i ABA lige, a bavio se i organizacijom fajnal-fora koji se igra 25. – 27. aprila u Laktašima.

„Imaćemo posebnu sjednicu Upravnog odbora kluba koja zahtijeva prisustvo i čelnih ljudi ABA lige kako bi se utvrdili svi detalji vezani za organizaciju završnog turnira u Laktašima. Tu prije svega mislim na bezbjednost svih učesnika i smještaja gostiju, pa do finansijskih detalja“, izjavio je predsjednik KK Igokea Boris Spasojević.

Najviše interesovanja javnosti ovh dana je u vezi učestvovanja Igokee u Evroligi, jer su pravila koja važe za ovu sezonu pomalo konfuzna. Ipak, čelni čovjek lidera ABA lige ne ostavlja dilemu oko nastupa ekipe iz Laktaša.

„Poznato je da je ABA liga poslala kopiju svog ugovora sa Evroligom, pa smo i mi danas tumačili taj ugovor. Prema našem tumačenju, ako Igokea osvoji prvo mjesto u regularnom dijelu prvenstva i ispuni uslove za B licencu, odnosno poveća kapacitet dvorane na 5.000 sjedećih mjesta, sigurno ćemo učestvovati u Evroligi“, kazao je Spasojević.



Još ranije, čelnici Igokee najavili su radove u svojoj dvorani u Laktašima kako bi se proširio kapacitet dvorane na potrebnih 5.000 mjesta. Takođe, u slučaju negativnog ishoda oko rekonstrukcije dvorane postoji alternativno rješenje.

„Vidjećemo, ako ne budemo mogli ispuniti uslove oko naše dvorane u Laktašima, naravno da nećemo propustiti tu priliku i da ćemo nastupati u nekoj drugoj dvorani“, zaključio je Boris Spasojević predsjednik Igokee.

Jedine dvorane u Bosni i Hercegovini koje trenutno ispunjavaju uslove za dobijanje B licence Evrolige su u Zenici i Sarajevu.

Do kraja regularnog dijela sezone ostala su još dva kola u kojima Igokea dočekuje Krku (nedjelja 20,15) i gostuje Ciboni. Ukoliko ostvari jednu pobjedu iz ova dva meča osiguraće prvu poziciju na tabeli i obezbijediti nastup u Evroligi naredne sezone.

(Nenad Marković / MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC