• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković: U napad na Sloveniju!

Novica Veličković priprema se da u Superligi Srbije pomogne ekipi Mega Vizure, a u vezi Evropskog prvenstva kaže da ima dobar predosjećaj.

 Veličković: U napad na Sloveniju! Izvor: MONDO

Prije povrede jedan od najboljih krilnih centara u Evropi, još ide teškim i komplikovanim putem oporavka, nakon operacije koljena i duge pauze.

Nekadašnji as Partizana i Reala odigrao je dvije utakmice za Mega Vizuru na završnom turniru Kupa Koraća, ali ga od tada mjesec dana opet nema na parketu. Nije bilo ništa ni od najavljenog odlaska u inostranstvo, za drugi dio Top 16 faze Evrolige.

Evo i zbog čega...

"Sezona ulazi u završnicu. Sada da odeš u Evropu, svi odmah traže mnogo od tebe, a ja ipak nisam igrao sedam mjeseci i potrebno mi je vrijeme da se vratim u ritam. Želim da provjerim koljeno, da vidim da li će poslije dvije-tri utakmice nešto da se 'javi'. Ako ne, onda idealno. To u inostranstvu ne mogu da uradim", rekao je Veličković u intervjuu portalu kosarka24.com.

Uskoro počinje Superliga Srbije, u kojoj Mega Vizura želi da se domogne četvrtog mjesta i plasmana u ABA ligu.

"Ostajem da pomognem Megi. To je lijepa sredina, u kojoj gledam na svoj oporavak i da im pomognem, kao i oni meni. Imam strpljenja, nema žurbe ni zbog čega".

Veličković iz ove perspektive ne može da predvidi u kakvoj će fizičkoj i igračkoj formi biti predstojećeg ljeta, odnosno da li će moći da zaigra na Evrobasketu u Sloveniji.

Ono u šta je siguran jeste da traljavo odigrane kvalifikacije nisu razlog da spuštamo ambicije uoči velikog takmičenja.

"Ja se ne slažem sa tim da mi tamo idemo kao autsajderi. Rekao sam da Slovenija mora da se napadne i to maksimalno. Ove godine može da se napravi dobra ekipa. Svi smo sada zreliji", rekao je Veličković.

"Možda je i dobro što se ovako desilo (u kvalifikacijama), malo da se razdrmamo. Mislim da nam je potrebna 'svježa krv', da neki klinci dobiju priliku na pozicijama na kojima nam fale igrači. Ako uspijemo da dobijemo nekog igrača za budućnost, to je veliko blago... Mislim da će u Sloveniji biti dobro, imam takav osjećaj".

Novica Veličković je za "Košarka24" opširno pričao o svojoj karijeri, teškim trenucima u Madridu i nakon Svjetskog prvenstva u Turskoj...

Dao je i ocjenu stanja u srpskoj klupskoj košarci, iz koje izdvajamo poređenje Crvene zvezde Telekom i Partizana mt:s.

"Zvezda je trenutno iskusnija, a Partizan je bolji".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC