• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Zvezda definitivno na Fajnal foru

Crveno-bijeli pobijedili Podgoričane i osigurali svoje mjesto na Fajnal foru. Dočekaće F4 bar na drugoj poziciji.

 ABA: Zvezda definitivno na Fajnal foru  Izvor: MONDO

Ekipa Vlade Vukoičića uradila je u subotu uveče u "Pioniru" ono što su od nje očekivali i njeni navijači i pristalice Partizana mt:s

Crvena zvezde Telekom pobijedila je Budućnost pred 4.500 gledalaca, osigurala plasman na završni turnir ABA lige bar sa drugog mjesta i učinila uslugu vječitom rivalu u borbi za mjesto na Fajnal foru.

Crvena zvezda Telekom - Budućnost 79:63 (19:15, 19:11, 13:18, 28:19)

Uprkos borbenom nastupu "žilavih" Podgoričana, Vukoičićev tim znao je kako da već krajem prve četvrtine stekne prednost i sačuva ga do kraja nervozne utakmice.

Najefikasniji igrač domaćih bio je Igor Rakočević. Ubacio je 16 poena. Goste je predvodio Aleksa Popović sa 13.

Crveno-bijeli u posljednjem kolu gostuju Radničkom u Kragujevcu, dok će Budućnost kod kuće dočekati Olimpiju i čekati poraz Partizana mt:s od Solnoka u Pioniru.

ZVEZDA: Cvetković, Subotić 2, Rakočević 16 (2/3 za tri, 4 as), Mitrović, Lazić 5, Simonović 7, Savović 12 (12 sk) Katić 8, Samardžiski 7 (4 bl), Radivojević 5, Nelson 3, Skot 14 (7 sk.

BUDUĆNOST: Mihailović, M. Popović 11 (5 sk), M. Milošević 10 (6 sk), Jelenić, S. Milošević 2, Mugoša, Li 4, Vitkovac 5, Bunić 8 (5 sk), A. Popović 15, Ivanović, Bost 8.

Uprkos iznenadnoj tenziji poslije poraza od Širokog, tim Vlade Vukoičića sačuvao je mir u kući i pobijedio Budućnost. Poslije nekoliko blijedih partija, Zvezda nije dozvolila rivalu da povede, a sebe nije dovela u situaciju da mora da preokreće i troši dodatnu energiju.

Iako ni jedni ni drugi nisu raspoloženo počeli meč (prvi koš tek u četvrtom minutu), domaći su pogocima centara iz igre i ostatka ekipe sa slobodnih bacanja uspjeli da u 7. minutu steknu prednost 9:4.

Vođstvo su povećavali i do početka druge, kada su gosti "vezanim" trojkama Dija Bosta i Marka Popovića prišli na "minus 2" (15:17).

Međutim, kao i svaki put do kraja utakmice, crveno-bijeli su reagovali na pravi način - borbenošću i čvrstom igrom u odbrani.

Dok je duel odmicao, crveno-bijeli su bili sve raspoloženiji za šut, pa se u teškim momentima nisu oslanjali samo prodore kapitena Rakočevića i uručivanje lopte Rašku Katiću (8).

Budućnost se nije mirila sa porazom. I u trećoj i u četvrtoj četvrtini trudila se da unese neizvjesnost, ali je Zvezda svaki put reagovala serijom pogodaka (11:1 krajem treće i 9:2 sredinom četvrte četvrtine).

Trojka Borisa Savovića u 35. minutu (za 67:55) i definitivno je otklonila nedoumice oko pitanja pobjednika. Podgoričani su iz sve snage željeli da se vrate u meč, pa je velika tenzija na terenu nekoliko puta izazvala i čarke igrača dva tima.

Vlada Vukoičić pružio je priliku svim igračima osim Luke Mitrovića. Centar Predrag Samardžiski postigao je sedam poena uz četiri skoka i bolju igru u odbrani (4 blokade).

Značajan doprinos pobjedi dao je i oporavljeni Majkl Skot. Ubacio je 14 poena, uz sedam skokova.

Gosti su se u velikoj mjeri oslanjali na šut za tri poena (9/32) i uspijevali su da pogađaju samo u serijama. Domaći su van 6,75 šutirali 5/15, a za dva 26/43. Imali su i više skokova od rivala (34:31)

Crveno-bijeli su se trijumfalno oprostili od "Pionira" i 4.500 navijača, praćeni pokličom "Osvojićemo sve".

Naredni susret sa svojim pristalicama imaće u utakmicama domaće lige.

(MONDO, foto: MN Press, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC