• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Sada slavlje, pa na titulu!

Košarkaši i stručni štab Igokee oduševljeni nakon istorijskog uspjeha kluba iz Republike Srpske.

 IGOKEA: Sada slavlje, pa na titulu!  Izvor: MONDO

Mali košarkaški klub iz Aleksandrovca sportski i pošteno je na parketu došao do prvog mjesta u ABA ligi, ali je neizvjesno da li će mu to donijeti učešće u Evroligi zbog svih peripetija koje su nastale u tumačenju pravila.

Pobjedom nad slovenačkom Krkom u Laktašima 84:75, Igokea je kolo prije kraja regionalne lige pobjegla drugoplasiranoj Crvenoj zvezdi Telekom na pobjedu više, a obzirom da su dva puta savladali crveno-bijele, imaju bolji međusobni skor.

Šef struke Igokee Dragan Bajić, koji će najvjerovatnije osvojiti titulu najboljeg trenera ove sezone, očekivano je blistao od sreće.

"Ovo je najveći uspjeh ne samo košarka, već uopšte sporta u Republici Srpskoj. Zasluženo smo slavili nad Krkom i osvojili prvu poziciju na kraju ligaškog dijela sezone", rekao je vidno uzbuđeni Bajić.

Na kraju utakmice u dvorani Laktašima puštena je himna Evrolige s nadom da će čelnici evropskog takmičenje primiti "igose" pod svoje okrilje u narednoj sezoni.

"Mi smo uradili sve što je do nas, sad je do rukovodstva Evrolige da nam dozvole nastup", dodao je trener Bajić.

Sa šefom su se složili i kapiten Aleksandrovčana Milan Dozet i najbolji igrač meča protiv Krke, ali možda i cijele sezone, Branko Jorović.

"Ovo je veliki uspjeh, posebno jer niko nije vjerovao da ćemo doći do prve pozicije na kraju i do istorije. Od početka do kraja smo igrali najbolju košarku, osim u par utakmica… Siguran sam da smo zaslužili prvo mjesto i plasman u Evroligu", rekao je Dozet.

U prolazu, Jorović je kratko dodao:

"Slavimo, bićemo mamurni sutra! Idemo da slavimo, dobili smo od trenera slobodan ponedjeljak".

Iako je slavlje veliko za Aleksandrovac, Laktaše, Banjaluku i Republiku Srpsku, Bajić se na kraju uozbiljio i podvukao da se Igokea neće time zadovoljiti, bez obzira šta Evroliga odluči!

"Ovaj uspjeh nikako ne znači da ćemo Fajnal foru, u kojem smo domaćini, da se opustimo… Naprotiv, sve ćemo učiniti da osvojimo šampionski prsten na Jadranu, čak i ako Evroliga odluči da igramo elitno takmičenje", zaključio je trener Igokee.

(N.B, N. Š - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC