• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Nezaustavljivi Majami i Monta!

Majami je zabilježio je 22. uzastopnu pobjedu u trenutku kada je Monta Elis "ludovao" u pobjedi Milvokija nad Orlandom.

 NBA: Nezaustavljivi Majami i Monta!  Izvor: MONDO

Šampioni NBA lige, "vreli" Majami Hit, stigao je do 22. uzastopne pobjede u nedjelju uveče po našem vremenu u utakmici u kojoj je imao 26 skokova, a protivnik 51, od čega 24 u napadu!

To je značilo samo jedno: Majami je pogađao sve što je trebalo, a Toronto Reptorsi nisu mogli da pogode ništa!

Na kraju, laganih 17 poena razlike u Torontu - 91:108!

Ovim trijumfom, Lebron Džejms, Dvejn Vejd, Kris Boš, Rej Alen i ostali izjednačili su rekord Hjuston Rokitsa iz sezone 2008/09 od 22 pobjede, pa će do daljeg dužu seriju od Hita imati samo Los Anđeles Lejkersi iz sezone 1971/72, kada su vezali 33 trijumfa!

Da ne bi ostali izjednačeni sa Rokitsima, već otišli za korak ispred, košarkaši Majamija moraće da pobijede i Boston Seltikse u gostima.

Seriju kojoj nema kraja, Majami je započeo upravo protiv Toronta, 3. februara ove godine. Vejd je ubacio 24 poena u Kanadi, uz devet asistencija, dok su Džejmsu nedostajale dvije asistencije za tripl-dabl: 22 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Alen je dodao 20 poena sa klupe, od čega 16 u posljednjoj četvrtini, dok je bivši Reptor Boš ubacio 18.

Video pogledajte OVDJE.

U reviji grube i nepovezane igre, Reptorsi su zahvaljujući Rudiju Geju (27, 8 sk), Amiru Džonsonu (18, 18 sk), Jonasu Valančijunasu (18, 7 sk) i Demaru Derozenu (12) napravili seriju 12-2 u trećoj četvrtini i ukupnim rezultatom 30:14 u toj dionici sveli prednost gostiju na svega 76:73. Na startu posljednje četvrtine kratko je bilo 77:77, ali je onda Alen inspirisao presudnu seriju od 28:4!?

Četiri minuta prije kraja, rezultat u "Air Canada" centru bio je 105:81 pa su i oni najuporniji počeli da se spremaju za put kući.

"Ovo je poseban tim. Ovo je posebna vožnja i mislim da je najbolja stvar što vozimo svi zajedno, kao tim. Radimo svi jedan za drugoga i daćemo sve da tako i nastavimo. Ovdje se ne radi o pobjedničkom nizu, radi se o tome da želimo da budemo bolji iz dana u dan, da se pripremimo za svaku pobjedu kao da je najvažnija", rekao je Džejms.

Otkud toliko skokova Torontu? Pa, ljudi su šutirali sa 23,8 odsto uspješnosti u četvrtoj četvrtini od trenutka kada su stigli na tri poena zaostatka. "Cigle" su uspjevali da pokupe pod obručom, ali su promašaji nastavljali da se nižu u serijama. Na drugoj strani, Alen je ubacio sve što je poželio i to je bilo to od neizvjesne utakmice.

Alen je imao samo jedan promašaj iz igre, a ubacio je četiri od pet pokušaja za tri poena. Legendarni košarkaš postao je najveći uništitelj Toronta, jer niko od njega nije ubacio Reptorsima više poena od kada su osnovali tim (1.093 u 55 utakmica protiv Toronta).

Pitanje je da li će tako moći da odigra i u Bostonu, gdje je ostavio dubok trag, bio šampion, član "Velike trojke" sa Kevinom Garnetom i Polom Pirsom i gdje je dočekan "na nož" kada je prvi put ove sezone došao u "Garden" sa Majamijem.

Bekovi Toronta Kajl Louri i Derozen ukombinovali su pet pogodaka iz igre iz 24 pokušaja, uz šest izgubljenih lopti.

U trci za plej-of poziciju, Milvoki Baksi morali su da pobijede očajni Orlando Meždik i to su uradili. Monta Elis ubacio je 25 od ukupno 39 poena u četvrtoj četvrtini i tako bio najzaslužniji za pobjedu Baksa od 115:109 u "BMO Heris Bredli Centru".

Elis je "poludio" u posljednjih šest i po minuta, tokom kojih je ubacio 19 poena i praktično sam vratio Bakse iz zaostatka od 85:97! Bila je to jedna od najimpresivnijih igara ove sezone. Pratio ga je Ersan Iljasova sa 20 poena i 11 skokova, kao i Brendan Dženings sa 15 poena i 14 asistencija, tako da su Baksi uspjeli da prekinu niz od tri poraza.

Eron Aflalo predvodio je Orlando sa 24 poena, ruki Moris Harlkes dao je 23, a Nikola Vučević imao 20 poena i 15 skokova.

Video pogledajte OVDJE.

Nastup Monte Elisa pogledajte OVDJE.

"Bio je ovo jedan od onih dana kada jednostavno 'osjećate' loptu. Publika se uključila, saigrači su mi vjerovali i dodavali mi loptu, tako da mi nije bilo teško da pogodim sve te šuteve", rekao je Elis, jedan od najeksplozivnijih bekova lige.

On je ubacio pet trojki bez promašaja u posljednjih šest i po minuta.

Zanimljivo, Milvoki je u utakmicu ušao sa skorom 16-16 kod kuće, 16-16 u gostima, 16-16 pod smjenjenim trenerom Skotom Skajlsom i 16-16 pod sadašnjim trenerom Džimom Bojlenom. Još jedna stvar išla je na ruku Baksima, koji nikada nisu izgubili kada su igrali kod kuće na dan Svetog Petra (8-0).

Povredama oslabljeni Njujork Niksi, koji su inače u krizi forme, nisu mogli da se odupru Los Anđeles Klipersima u "Stejpls Centru" - 93:80!

Domaćini nisu pokazali ni trunku milosti prema Niksima, koji su igrali možda i bez dvojice ključnih igrača, Karmela Entonija i Tajsona Čendlera. Radi se o prvom strijelcu i prvom skakaču i blokeru tima. "Stejpls" je bio rasprodat 84. uzastopni put, ali neizvjesnosti nije bilo.

Kris Pol ubacio je 20 poena, dok je Nikse predvodio Džej-Ar Smit sa 17 poena, ali uz očajan procenat šuta iz igre (4/20). Možda baš zato nervozni Smit često se kačio sa Polom.

"Očigledno je da su oni igrali bez dva bitna igrača, ali mi smo došli po pobjedu, igrali smo na rezultat i zadovoljan sam zbog toga", rekao je trener Klipersa Vini Del Negro.

Video pogledajte OVDJE.

Kada su dobili prvu četvrtinu rezultatom 21:18, Klipersi su znali da su na dobrom putu da pobijede. Oni imaju skor 35-2 ove sezone kada vode poslije prvih 12 minuta igre i po tome su najbolji u ligi. Odsustvo Čendlera najbolje je iskoristio Deandre Džordan koje je šest od osam poena postigao u prvoj četvrtini i tada već imao deset skokova, uz jedno spektakularno zakucavanje.

Niksi su vodili tri poena razlike krajem treće četvrtine kada je Blejk Grifin sa dva uzastopna zakucavanja pokrenuo seriju od 11:1, poslije koje su Klipersi preuzeli kontrolu i dovršili posao skoro pa rutinski.

Smit je bio najgori u šutu, ali ni ostali nisu briljirali. Njujork je meč završio sa 35,8 odsto uspješnosti u šutu. Pandan njima bio je Džamal Kraford, koji je za "El-Ej" pucao 5/15 iz igre i tako nastavio da "briljira" od kada je propustio dvije utakmice zbog povrede skočnog zgloba. Da ga povreda muči govori podatak da šutira iz igre 6 od 25 od kad se oporavio!

I za kraj - "penaldžije" Grifin i Džordan promašile su svih DEVET slobodnih bacanja u nedjelju uveče po našem vremenu.

REZULTATI:

Toronto - Majami 91:108
Milvoki - Orlando 115:109
L. A. Klipers - Njujork 93:80

Kasnije u toku noći:

Hjuston - Golden Stejt
Minesota - Nju Orleans
Dalas - Oklahoma Siti
Bruklin - Atlanta
L. A. Lejkers - Sakramento

(N. J. - MONDO, foto: Tanjug/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC