• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lisac: Igokea u Evroligi... još nije sigurno

Generalni menadžer ABA lige usaglasio tehničke detalje organizacije F4 turnira, ali i ostavio otvoreno pitanje nastupa Igokee u Evroligi.

  Lisac: Igokea u Evroligi... još nije sigurno Izvor: MONDO

Igokea je osigurala prvo mjesto u regularnom dijelu ABA lige, ali generalni menadžer regionalnog takmičenja Roman Lisac ističe da još nije definisano da li joj ta pozicija obezbjeđuje nastup u Evroligi naredne sezone.

On je poslije sastanka sa načelnikom Laktaša Milovanom Topolovićem izjavio da bi predstavnici ULEB odluku o eventualnom nastupu Aleksandrovčana u evro eliti trebalo da donesu do petka.

"Više ništa neću napamet da govorim. Dosta toga je rečeno do sada i greška je na našoj strani, u prevodu i razumijevanju pravila. Mislim da Igokea treba da traži pojašnjenje od Evrolige. Mi ćemo svoje odredbe ispoštovati po pravilima asocijacije iz Barselone i odredićemo način na koji se ide u najjače evropsko takmičenje. Ipak, Evroliga isključivo određuje ko ulazi u njeno takmičenje i određuje da li je određeni klub zadovoljio zadane uslove. Mislim da je već određeno kako se ulazi i do petka bi to trebalo da objave. Čini mi se da će samo finalisti u Evroligu, ali nije moje da komentarišem", ostao je zagonetan Lisac.

Predstavnici ABA lige, Igokee i načelnik opštine Laktaši usaglasili su na sastanku tehničke detalje oko organizacije finalnih utakmica završnog turnira, koji će se održati od 25. do 27. aprila.

Na sastanku u Laktašima dogovoreni su detalji o bezbednosnim i organizacionim obavezama, a Lisac je još jednom objasnio zašto je mali grad u Republici Srpskoj dobio domaćinstvo F4 turnira.

"Odlučili smo da se takmičenje ove sezone završi u Laktašima iz nekoliko razloga. Prvi je jer je Igokea vodeći tim na tabeli, drugi jer opština Laktaši ima kompleksnu ponudu u vodećim segmentima kako bezbjednosnim, tako i organizacionim, a ti sigurnosni sportski segmenti su najbitnija stvar, a treći razlog je to što su manji troškovi organizovanja turnira u Laktašima", objasnio je generalni menadžer ABA lige.

Načelnik Laktaša Milovan Topalović rekao je da će prenos Fajnal fora ABA lige pratiti mediji iz 30 zemalja, što će biti velika promocija ne samo za opštinu Laktaši i Republiku Srpsku, već i za cijeli region.

"Spremni smo da odgovorimo na sve izazove i siguran sam da ćemo biti dobri domaćini. Isto tako, ubijeđen sam da će ovaj veliki sportski događaj proteći bez problema. Dogovorili smo sve tehničke detalje u vezi sa održavanjem Fajnal fora, ostalo je još samo da se potpiše ugovor između opštine Laktaši i 'Sidra', koje je organizator ABA lige. I to ćemo završiti u narednih nekoliko dana", rekao je Topalović.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Igosi

Fotka potpuno odgovara. Lisac samo pere ruke od ove zamrzlame koju su oni iz ABA lige napravili.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC