• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lorbek: Finalisti Fajnal fora u Evroligi

Direktor ABA lige razriješio dileme ko će iz tog takmičenja naredne sezone igrati u Evroligi.

 Lorbek: Finalisti Fajnal fora u Evroligi  Izvor: MONDO

Direktan plasman u Evroligu u sezoni 2013/2014. obezbijediće šampion ABA lige (pobjednik Fajnal fora) i poraženi finalista, zaključak je predsjednika regionalnog takmičenja Radovana Lorbeka poslije tumačenja zvaničnog ugovora između Evrolige i ABA lige.

Dopis o tumačenju pravila proslijeđen je Partizanu mt:s i Crvenoj zvezdi Telekom, klubovima koji su zatražili dodatno pojašnjene ugovora iz Luksemburga između Evrolige i ABA lige.

"S obzirom na to da je potpuno izvjesno da će na kraju ligaškog dijela takmičenja Igokea zauzeti prvu poziciju na tabeli, kao i da njihova prijavljena dvorana za sezonu 2012/2013. za takmičenje u ABA ligi ne ispunjava minimalne uslove za sticanje B licence Evrolige, za plasman u najelitnije takmičenje primjeniće se tačke 3, stav B, aktuelnog sporazuma.

Direktan plasman u Evroligu u sezoni 2013/2014. obezbijediće šampion ABA lige (pobjednik Fajnal fora) i finalista, dok će pravo da se takmiči u kvalifikacijama ostvariti poraženi polufinalista F4 turnira koji je bolje plasiran u ligaškom dijelu takmičenja", stoji u saopštenju.

U njemu je istaknuto da će će svi klubovi koji ostvare pravo direktnog igranja ili plasman u kvalifikacije za Evroligu, morati, shodno pravilniku, da ispune minimalne uslove za B licencu. Prijavu za izdavanje B licence za sezonu 2013/2014. razmatraće Evroliga, koja će nakon uobičajenih provjera donijeti odluku o njenom izdavanju.

Još je navedeno da u slučaju da neki od klubova koji je stekao pravo igranja u Evroligi kroz plasman u ABA ligi ne ispuni minimalne uslove za izdavanje B licence, odluku o tome koji će ga tim zamijeniti donijeće Evroliga u skladu sa svojim pravilnikom.

(MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC