• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ABA: Partizan ide u Laktaše!

Crno-bijeli savladali Solnok 83:69 i obezbijedili plasman na Fajnal for, gdje će se sastati sa prvoplasiranom Igokeom. Gosti bili "tvrd orah".

 ABA: Partizan ide u Laktaše!  Izvor: MONDO

Košarkaši Partizana mt:s bili su gospodari svoje sudbinu u posljednjem kolu. Da ne bi zavisili od rezultata iz Podgorice (Budućnost - Olimpija), morali su da pobijede ekipu Solnoka.

To su i uradili pred oko 6.000 ljudi u Pioniru - 83:69 (21:17, 18:13, 22:24, 22:15)!

Pošto su uspješno obavili svoj dio posla, crno-bijelima je ostalo da sačekaju kraj utakmice Radnički - Crvena zvezda Telekom, koju su Kragujevčani poslije velike borbe dobili rezultatom 80:75.

To je značilo da je Radnički završio takmičenje na trećem mjestu, a Partizan na četvrtom i da su parovi polufinala, zakazanog za 25. april u Laktašima: Igokea (20-6) - Partizan (16-10) i Crvena zvezda (18-8) - Radnički (17-9)!

Crno-bijeli su turbulentnu sezonu u regionalnom takmičenju završili sa tri pobjede u posljednja četiri kola i zauzeli četvrtu poziciju na osnovu 2:0 u međusobnim susretima sa ekipom Budućnosti.

Kada se pogleda konačna tabela, jasno je da je ključnu ulogu odigrao domaći teren. Igokea i Zvezda samo po jednom su poraženi kod kuće, Radnički i Partizan po dva, a Podgoričani tri puta.

Ambijent u Pioniru je i protiv Solnoka bio veliki adut crno-bijelih, koji su od četvrtog minuta do kraja utakmice igrali bez gripoznog Lea Vestermana i koji su sa 15 poena prednosti, krajem treće četvrtine (60:45), spali na samo 63:61 u 32. minutu.

Vladimir Lučić predvodio je tim kako i dolikuje kapitenu, sa 16 poena, tri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.

Davis Bertans je 12 od svojih 14 poena postigao van linije 6,75 metara, a dvocifren učinak u napadu imala su još četvorica igrača: Gagić 11, Bogdanović 11, Gordić 10 i Gordon 10 poena, uz devet skokova.

Đorđe Gagić i Bogdan Bogdanović bili su glavni akteri serije od 11:0, kojom je Partizan stekao prvo osjetnije vođstvo - 19:13 u devetom minutu.

Crno-bijeli su koševima Lučića povisili na 28:19 i 33:22, ali ako su tada pomislili da su prebrinuli sve brige oko konačnog ishoda, gosti su im brzo stavili do znanja da nije tako.

Trener Solnoka Nedeljko Ašćerić zatražio je tajm-aut, poslije kojeg su njegovi igrači za tili čas (68 sekundi) ubacili osam poena bez odgovora sa druge strane i tako kaznili pad koncentracije izabranika Duška Vujoševića - 33:30!

Imao je Solnok šansu da se još više približi, ali je Nemanja Gordić sjajnom "krađom" lopte i zakucavanjem vratio energiju ekipi. Do odlaska na odmor je Partizan za četiri minuta dao još četiri poena, a gosti nijedan, za solidnih 39:30.

Koš crno-bijelih ostao je zaključan i početkom drugog poluvremena, pa je njihova serija produžena na 12:0 (45:30). Išla je razlika i do "plus 17" (50:33), ali srpski prvak, ove sezone u veoma mladom sastavu, ni time nije slomio otpor mađarsko-američke ekipe, kojoj "začin" daju Letonac Kalve i Crnogorac Sead Šehović.

Upravo Šehović najavio je probleme za Vujoševićev tim, kada je u posljednjem sekundu treće četvrtine pogodio od tablu sa 10 metara, za 61:54.

Trepak je novom trojkom podigao seriju Solnoka na 12:1, a Džejms Florens ubrzo pogodio još jednu trojku i to uz dodatno slobodno bacanje zbog faula Milosavljevića - 63:61!?

U tim trenucima je crno-bijele spasio Gordić sa dva sjajna ulaza, a potom i Gordon zakucavanjem i Bertans svojom četvrtom trojkom - 72:65.

Gagić je poentirao posle čak tri ofanzivna skoka (74:67), zatim iznudio ličnu u napadu Badera, da bi Lučić poslije serije promašaja na obje strane, donio definitivno olakšanje treneru i navijačima.

Solnok dva minuta prije kraja nije imao snage za novi juriš i Partizan je sa "plus 10" otišao na još veću razliku... Uslijedilo je slavlje kao poslije evroligaških pobjeda, za nove evroligaške pobjede! A, za njih će biti neophodno savladati Igokeu i ući u finale ABA lige.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC