• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: F4 nije kraj naših ambicija

Trener Partizana mt:s zadovoljan što je njegova ekipa dobila utakmicu od koje je zavisilo ostvarenje glavnog cilja ove sezone.

 Vujošević: F4 nije kraj naših ambicija  Izvor: MONDO

Duško Vujošević odao je priznanje gostima iz Solnoka i treneru Nedeljku Ašćeriću, dok je svojim igračima čestitao što su ostali "uspravni pod pritiskom".

"Jako sam zadovoljan zbog ove pobjede. Jesmo bili favoriti, ali imali smo protivnika koji je u međuvremenu postao ozbiljna i kvalitetna ekipa i koji je pred ovakvom publikom sigurno bio motivisan i rasterećen. Ulog je bio veliki i zato je večeras trebalo da pobijedimo i sebe", rekao je Vujošević.

Crno-bijeli su slavili teže nego što govori konačnih 83:69 i tako se plasirali na četvrto mjesto u ligaškom dijelu takmičenja. Taman za odlazak na Fajnal for u Laktašima krajem aprila.

"Imajući u vidu da je tim jako mlad, da je klub u nevolji - što pravi prijatelji i publika prepoznaju - ovo je veliki uspjeh. Plasman na Fajnal for jeste bio naš prvi cilj, ali tu se naše ambicije ne završavaju".

Vujošević je istakao da je veliki uspjeh to što su na završnom turniru tri tima iz Srbije i jedan iz Republike Srpske, a "nema Cedevite, Olimpije i drugih značajnih klubova".

Trener se posebno zahvalio publici na podršci tokom sezone i na tome što ne pravi razliku između Jadranske i Evrolige. U svom stilu, nazvao je takvo bodrenje "časovima ljubavi" prema Partizanu.

Polufinalne parove, na turniru zakazanom za 25-27. aprila, čine Igokea - Partizan mt:s i Crvena zvezda Telekom - Radnički Kragujevac.

"Da je završni turnir u Beogradu, to bi bila lakša utakmica nego sa Crvenom zvezdom, a u Laktašima se ne zna šta je teže. Igokea je osvajanjem prvog mjesta zaslužila da organizuje Fajnal for", izjavio je Vujošević.

Trener Solnoka Nedeljko Ašćerić rekao je da mu je drago što je Partizan uspio u svojoj namjeri, mada je njegov tim išao na pobjedu u Pioniru.

"Partizan je zasluženo pobijedio i plasirao se na Fajnal for. Želim mu i da se plasira u Evroligu, jer to zaslužuje. Bili smo autsajderi. Htjeli smo da damo maksimum i uživamo u atmosferi. Ovo je bio doživljaj za moje igrače, mada smo mogli i bolje da odigramo".

Solnok ima trogodišnji ugovor sa ABA ligom i nije mogao da ispadne. Ipak, sa devet pobjeda svakako neće biti najlošiji, biće to poraženi iz duela Zadar - Split u nedjelju.

"Zadovoljan sam sezonom. Ostali smo u ligi na sportski način, bez obzira na taj ugovor, a to mi je bilo najvažnije. Hvala igračima na borbenosti. Mislim da smo se dostojanstveno oprostili", poručio je Ašćerić.

(Beta, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC