• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Najbolje smo igrali u Srbiji

Trener Kragujevčana poslije pobjede nad crveno-bijelima svodio ovosezonske račune. Hvalio tim, osvajanje trećeg mjesta, priznao svoje greške.

 Nikolić: Najbolje smo igrali u Srbiji  Izvor: MONDO

Radnički i Crvena zvezda Telekom odigrali su u subotu uveče treći ovosezonski meč i zakazali još jedan, mimo domaće lige.

Domaći su slavili u dvorani „Jezero“ i razjasnili da će se isti timovi sastati i u polufinalu Fajnal fora u Laktašima.

Trener Kragujevčana bio je zadovoljan poslije utakmice.

"Nije mala stvar pobijediti jednu Zvezdu, instituciju. Kad Radnički pobjeđuje Partizan i Zvezdu onda oni treba da se zamisle. Borili smo se maksimalno i ostvarili ovako značajnu pobjedu za nas. Mnogo mi je bitno da smo ostali treći. Ko razumije i ko je dobronamjeran zna da je ovo veliki uspjeh kragujevačkog Radničkog", rekao je Nikolić na konferenciji za novinare.

Nastup pred novinarima poslije prvog ovosezonskog trijumfa nad crveno-bijelima iskoristio je i da se osvrne za urađenim ove takmičarske godine.

Kada podvuče crtu ističe zadovoljstvo i priznaje svoje greške...

"Malo sam i ja lutao kao šef stručnog štaba, bilo je povrijeđenih igrača koje smo angažovali, nisu svi bili spremni za takmičenje, neki su kod kuće čekali ugovore a nisu trenirali, pa nisu bili spremni za svoj posao. Povrede su nas remetile, selekcija igrača na početku nije dala najbolje rezultate ali smo na kraju postigli ciljano. Radili smo pošteno, svi u klubu, željeli smo da postignemo što bolji rezultat za grad Kragujevac".

Nikolić u subotu uveče ponovo nije mogao da računa na povrijeđenog Aleksandra Ćapina, prvog plejmejkera. Međutim, pružio je priliku Nenadu Miljenoviću.

Talentovani kreator igre nastupio je 21 minut i ubacio sedam poena uz šest asistencija.

"Što se Miljenovića tiče, jako sam zadovoljan. Vidi se da je svjetski talenat, to je tako očigledno... Ima asistencije, pametno je to dijete. Sačekao je svoju šansu. Preuzeo sam krivicu pred javnošću što ga nisam forsirao i to mi je teško palo jer sam bio preopterećen velikim rezultatima. A to je bila jedina mjera kojom se uzvraća stabilnom budžetu koji imamo".

Nakon posljednjeg kola ABA lige neće biti takmičarskog predaha za Kragujevčane jer već za nedjelju dana počinje Superliga Srbije. Radnički u prvom kolu gostuje niškom Konstantinu, a susret je zakazan za 30. mart.

Iskusni trener želi da tim nastavi da igra kao u regionalnom takmičenju i ističe značaj "srpskog“ Fajnal fora.

"Velika je to sreća za srpsku košarku. Mi smo pokazali da smo i najbolje igrali ove godine, od ekipa iz naše zemlje. Kod beogradskih timova je bilo više oscilacija. Ovi trećim mjestom za sobom smo ostavili sve same evropske ekipe, tu su Budućnost, Olimpija, Cedevita, Cibona, Split, Zadar - sve su to regionalne institucije...", podvukao je Nikolić i dodao da njegov tim nikada neće kalkulisati, pa ni u polufinalu završnog turnira.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC