• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić za MONDO: Da vidimo šta mogu mlađi

Radnički za Superligu nije licencirao centre Kajla Vizera i Metjua Brajan Emeninga, ali oni ostaju sa ekipom do Fajnal fora ABA lige.

 Nikolić za MONDO: Da vidimo šta mogu mlađi  Izvor: MONDO

Ekipa Radničkog je osvajanjem trećeg mjesta u regionalnom takmičenju ostvarila najveći uspjeh u klupskoj istoriji.

Fajnal for (u Laktašima?) biće prilika da Kragujevčani odu i korak dalje, a nepovoljna okolnost je ta što će na šest utakmica Superlige Srbije, od 30. marta do 17. aprila, nastupati u izmijenjenom sastavu.

Kao pred finalni turnir Kupa Radivoja Koraća u februaru, Radnički je do srijede u podne morao da prijavi sastav za Superligu u skladu sa Registracionim pravilnikom Košarkaškog saveza Srbije, koji u domaćim takmičenjima dozvoljava nastup maksimalno četvorice igrača bez srpskog košarkaškog državljanstva.

"Odlučio sam da ne prijavimo Vizera i Emeninga, koji će ostati sa nama do ABA Fajnal fora. Od stranaca će u Superligi igrati Ćapin, Marković, Vajt i Borisov", rekao je za MONDO Miroslav Nikolić.

"Nikada nisam paralelno igrao dva takmičenja sa različitim ekipama, ali šta da se radi. Vjerujem da će Uroš Nikolić i Vladimir Vuksanović biti kvalitetna pojačanja pod košem za Superligu".

Trener Kragujevčana u narednom periodu će na treninzima imati čak 15 igrača, ali kaže da mu "gužva" neće predstavljati problem.

Podsjetimo da Nikolić u Kupu nije računao na Kajla Vizera i Stivena Markovića, ali je sada je srpski Australijanac dobio prednost u odnosu na Metjua Brajan Emeninga.

"Superliga je dobra prilika da vidim koliko mogu mlađi i manje afirmisani igrači - od centara Birčević i Nikolić, od spoljnih Miljenović, Jović, Dimić... Dimić je maltene godinu dana bez utakmica. U ABA ligi sam bio opterećen rezultatom i nisam mogao da im dam pravu priliku. Sada će je dobiti", završio je popularni Muta.

Emening je ove sezone bilježio 8,2 poena i 3,7 skokova, igrajući u prosjeku 16,5 minuta po utakmici, dok su Vizerovi prosjeci 3,2 poena i 2,2 skoka za 10 minuta.

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC