• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

IGOKEA: Subota je "dan D"

Sjednica Upravnog odbora Igokee, na kojoj će se raspravljati o organizaciji završnog turnira ABA lige, zakazana je za subotu u 18 časova.

 IGOKEA: Subota je "dan D"     Izvor: MONDO

Čelnici ABA lige prije 15 dana su slavodobitno proglasili Banjaluku domaćinom Fajnal fora, istakavši kako je kandidatura tog grada "jedina zadovoljila sva tri osnovna kriterijuma - sportski, organizaciono-finansijski i bezbjednosni".

U međuvremenu je postalo izvjesno da Igokea osvajanjem prvog mjesta u ligaškom dijelu takmičenja nije stekla pravo nastupa u Evroligi, poslije čega su u Laktašima zavladali razočaranje i ogorčenost.

Čak je i održavanje Fajnal fora u dvorani Igokee dovedeno pod veliki znak pitanja.

"Na sjednici Upravnog odbora, koja će biti održana u subotu od 18 sati, odlučićemo između ostalog i o prijedlogu trenera Dragana Bajića o otkazivanju Fajnal fora ABA lige u Laktašima", agenciji Beta je rekao predsjednik "igosa" Boris Spasojević.

Dragan Bajić u utorak je pozvao čelnike kluba da odustanu od organizacije završnog turnira, nezadovoljan pravilima koja određuju plasman u Evroligu.

Igokea je prema propozicijama regionalne lige trebalo da dobije direktan plasman u najjače evropsko takmičenje, ali je Evroliga preduprijedila takav scenario, pozivajući se na svoja pravila i činjenicu da Igokea trenutno ne ispunjava uslove za dobijanje "B" licence.

Sporazumom prvog čovjeka Evrolige Đordija Bertomeua i predsjednika ABA Radovana Lorbeka, koji je potpisan 1. marta, predviđeno je da u najjače evropsko takmičenje direktno idu finalisti Fajnal fora, a u kvalifikacije bolje plasirani polufinalista nakon 26 odigranih kola.

"Četiri srpska kluba će igrati na završnom turniru i to dovoljno govori. Trebalo bi da se nešto reorganizuje, da imamo drugačiji pristup Jadranskoj ligi i Evroligi", dodao je Spasojević.

On je istakao da je Igokea dobila veliku podršku Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, kao i pojedinih klubova ABA lige.

Završni turnir, uz učešće Igokee, Crvene zvezde Telekom, Partizana mt:s i Radničkog, biće održan od 25. do 27. aprila.

Gdje? To će možda biti poznato u subotu uveče...

(Beta/MONDO, foto: ABA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC