• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Superliga za potvrdu statusa

"Osvojili smo Kup Radivoja Koraća, bili smo najbolje plasirani srpski tim u ABA ligi i zato ćemo učiniti sve da potvrdimo status".

 Vukoičić: Superliga za potvrdu statusa  Izvor: MONDO

Utakmicom Vojvodina – Metalac u 20.15 počeće košarkaška Superliga Srbije za sezonu 2012/2013.

Svoju prvu utakmicu Crvena zvezda Telekom, drugoplasirani tim ABA lige, igraće protiv Slobode u subotu u Užicu (19.00).

Trener crveno-bijelih Vlada Vukoičić kaže da njegova ekipa ne bježi od uloge favorita, ali da neće potcijeniti rivala.

"Mi ne bježimo od uloge favorita za ulazak u plej-of. U grupi smo timova koji će se boriti za prvo mjesto koje donosi prednost domaćeg terena u doigravanju. Važno je da smo poslije perioda uklapanja na startu ABA lige uspjeli da složimo kockice i da tokom većeg dijela sezone u regionalnom takmičenju funkcionišemo kao pravi tim", rekao je Vukoičić i potom dodao:

"Osvojili smo Kup Radivoja Koraća, bili smo najbolje plasirani srpski tim u regionalnoj ligi i zato ćemo u ovih 14 utakmica učiniti sve da potvrdimo status".

Govoreći o protivniku, Vukoičić je rekao da poznaje većinu igrača Slobode i rad trenera Vladimira Đokića, kao i da je kod Užičana naglašena timska igra u napadu i odbrani.

"Imaju jasnu hijerarhiju i podjelu uloga u ekipi, a krasi ih velika disciplina. Mi naš stil igre nećemo mijenjati, ali siguran sam da neće biti lako, jer ime Crvene zvezde kod svih protivnika izaziva dodatnu motivaciju i energiju", kazao je mladi trener.

"Moraćemo da uložimo veliki napor i da dobro oznojimo dresove, ako želimo da dođemo do pobjede. Ne smijemo da potcijenimo ekipu Slobode i to ću posebno naglasiti svim igračima, jer bi nas svako potcjenjivanje skupo koštalo", istakao je Vukoičić.

Trener crveno-bijelih je ocijenio da Partizan i Radnički iz Kragujevca posjeduju veliki kvalitet i rekao da je nezahvalno davati prognoze za ekipe iz domaćeg prvenstva, jer su igrale u različitom takmičenju.

"Ekipe iz domaćeg prvenstva nisu imale dodirnih tačaka sa ekipama iz regionalnog takmičenja, tako da je teško praviti poređenja. Mi imamo više iskustva, ali gledajući ambicije i sastave timova Vojvodine, Mega Vizure i Metalca, siguran sam da neće biti lakih utakmica", smatra Vukoičić.

"Razlika između klubova iz ABA i naše lige se smanjuje i broj pobjeda ekipa iz KLS iz sezone u sezonu raste. Njihov problem će sigurno biti manjak iskustva, činjenica da su do ovog momenta igrali na nižem nivou, ali će njihova želja za dokazivanjem i motivacija biti veoma izraženi, pa nas očekuje zanimljivo takmičenje", dodao je.

Crvena zvezda je krajem avgusta i početkom septembra 2011. godine odigrala dvije prijateljske utakmice sa Slobodom i oba puta pobijedila.

"Ove godine su napravili dobar rezultat. Plasman u Superligu je za njih bio iznad početnog plana. Mi imamo čast da sezonu u ovom takmičenju otvorimo u Užicu i to će biti prilika da se tamošnjoj publici prikažemo u lijepom svjetlu. Potrudićemo se da im se odužimo dobrom igrom i pobjedom", rekao je Vukoičić.

Igrači Zvezde u petak su otputovali u Užice, pojačani Vukom Radivojevićem, koji se oporavio od povrede koljena.

(Beta/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC