• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nesrećni Ver će igrati košarku ponovo!

Poslije operacije koja je trajala više od dva sata, doktori su povratak Kevina Vera prognozirali za sljedeću sezonu.

  Nesrećni Ver će igrati košarku ponovo!  Izvor: MONDO

Ima ljudi koji poslije naslova nisu imali hrabrosti ni da pogledaju dvostruki prelom noge koji je prethodne noći doživio bek Luisvila Kevin Ver.

Plakali su igrači oba tima, plakala je publika u dvorani, plakali su navijači koji su meč NCAA lige između Luisvila i Djuka (85:63) gledali preko TV-a.

Nesrećni mladić je dobro! Iz Atlante stižu vesti da je uspješno operisan... Sada je samo pitanje kada će se studen druge godine Univerziteta Luisvil vratiti sportu i košarci.

Čim su osvojili regionalnu diviziju Srednji Zapad, košarkaši Luisvila i njihov trener Rik Pitino otišli su u bolnicu i Veru pokazali trofej.

"Bio je skoro grogiran, ali jakog duha. Kada nas je vidio sa trofejom u rukama počeo je da plače i rekao da je sve bilo vrijedno toga. Ostavio sam mu trofej u bolničkoj sobi, to je naš poklon", rekao je Pitino, koji je na kratko otišao do kuće i onda rekao da će noć provesti pored igrača.

Operacija, tokom koje su doktori imali izuzetno komplikovan proces da pokidanu tibiju (jedna od dve kosti potkolenice) postave u prirodan položaj i fiksiraju je šipkom, trajala je više od dva sata. Dvojica ljekara koji su bili u timu koji je obavljao operaciju rekli su da je Ver možda doživio stres tog dijela kosti noge prije nego što je došlo do samog preloma prilikom doskoka.

Doktor Ride Estejts sa Univerziteta Alabama rekao je da su košarkaši podložni stresu veće od dve kosti potkoljenice, tibije, i da visoki odrazi i teški doskoci dovode do mnogo malih "šokova" koji nagomilani mogu da prouzrokuju pucanje kosti.

On je dodao da bi Ver mogao da zaigra već sljedeće sezone, jer današnja medicina prilično uspješno liječi i ovakve povrede. Njegov kolega doktor Frederik Azar, rekao je da je Ver letio i u visinu i u daljinu, a da se dočekao u trenutku rotacije zbog čega je tibija pretrpila torziju koju nije mogla da izdrži.

Kompletna košarkaška javnost u SAD, ali i šire, tokom dana pružala je i pruža podršku mladiću kojem svi žele brz i uspješan oporavak.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC