• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea će podržati klubove iz Srbije

Predsjednik Boris Spasojević ističe da će Igokea podržati inicijativu klubova iz Srbije da se promijeni vlasnička struktura ABA lige.

 Igokea će podržati klubove iz Srbije Izvor: MONDO

U Košarkaškom klubu Igokea kažu da će se narednih dana sigurno raspravljati o vlasničkoj strukturi Sidra. Predsjednik Igokee Boris Spasojević ističe da će se o tome razgovarati tokom završnog turnira u Laktašima i najavljuje da će njegov klub podržati inicijativu klubova iz Srbije da se promijeni vlasnička struktura, piše Euroblic.

"Mi ćemo sigurno podržati nastojanje klubova iz Srbije da se promijeni vlasnička i upravljačka struktura u regionalnom takmičenju. Na ovom završnom turniru učestvuju četiri srpska kluba, a nemamo gotovo nikakav udio u vlasništvu lige. Najviše smo oštećeni, kako sportski, tako i finansijski ovim posljednjim dešavanjima. Tokom finalnog turnira sigurno će biti razgovora sa čelnicima ABA lige jer je jasno da se stvari moraju promijeniti i da klubovi moraju dobiti svoje mjesto u upravljačkim strukturama, posebno timovi iz Srbije, kao i mi iz BiH, koji dosad to nismo imali. Mislim da je situaacija takva da su čak i hrvatski klubovi nezadovoljni", rekao je Spasojević.

U Košarkaškom klubu Široki, kako tvrdi predsjednik Ante Suton, će podržati svaku inicijativu koja će donijeti napredak košarke i jasnija pravila.

"ABA liga je dobra našim, uslovno rečeno, manjim klubovima. Igramo kvalitetno takmičenje, gdje su nam plaćeni troškovi i do ove sezone nismo imali prevelikih problema. Međutim, ove godine naš sportski rival Igokea je oštećena. Takve stvari ne smiju da se dešavaju i tim iz Aleksandrovca je doživio nepravdu. Pravila ne smiju da se mijenjaju tokom takmičenja. Zbog toga smo mi bili i za pravilo o zaštićenom igraču u BiH. Jednostavno, to je dogovoreno na startu i ne smije se mijenjati tokom takmičenja. Ako se klubovi slože i traže promjene, mi ćemo to podržati jer se moraju istjerati na čistac nejasnoće. O Zvezdinom prijedlogu ćemo razgovarati kad dođe jer mi trenutno nemamo udio ni u vlasničkoj ni u upravljačkoj strukturi ABA lige", naglašava Suton.

O tome kakva je zbrka u pravilima svjedoči i podatak da se ne zna da li će Igokea naredne godine biti direktan učesnik ABA lige iako ju je po sadašnjim pravilima to osvojila. Naknadnim tumačenjem Aleksandrovčani bi u slučaju plasmana u Evroligu aktivirali to pravilo. U tom slučaju oni ne bi plaćali učešće kao ekipa iz BiH, dok bi drugi tim iz Bosne i Hercegovine morao da plati 100.000 evra za učešće bez obzira da li će biti šampion ili ne.

"Stav Upravnog odbora Igokee je da bez obzira na konačni plasman u ligi BiH, kao i na to da li ćemo izboriti plasman u Evroligu – tražimo u narednoj sezoni mjesto u ABA ligi bez plaćanja kotizacije. Mi ćemo sigurno ići na titulu u BiH, ali smatraćemo da je to barem mala kompenzacija za nepravdu učinjenu u ovoj sezoni", najavio je Spasojević, a prenosi Euroblic.

(MONDO, foto: igokea.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC