• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreće košarkaška liga Banjaluke za osnovce

U nedjelju, 7. aprila premijernim utakmicama u Boriku startovaće košarkaška "Liga-takmičenje osnovnih škola grada Banjaluka za 7. razrede i mlađe".

 Kreće košarkaška liga Banjaluke za osnovce Izvor: MONDO

U Ligi će učestvovati više od 200 košarkaša iz 20 banjalučnih osnovnih škola. Biće odigrano preko 45 utakmica, nakon čega će biti poznat šampion. Mladi košarkaši pokušaće dobrom igrom i zalaganjem da zasluže mjesto u jednom od banjalučkih klubova.

Košarkaški savez grada Banjaluka uradio je dugoročni program razvoja košarkaškog sporta grada, uključujući i sportska takmičenja kao polaznu osnovu za razvoj.

"Cilj ove lige je organizovan i masovan pristup školskom sportu. Prošle godine po prvi put organizovana je liga nižih takmičenja (treći, četvrti i peti razred), a ove godine po prvi učestvovaće i učenici viših razreda, sedmog i osmog", istakao je Jovo Rosić, šef Odsjeka za sport, kulturu i omladinu nevladine organizacije u Administrativnoj službi grada Banjaluka.

Mekdonalds Banjaluka, kao prijatelj lige, donirao je garniture dresova za svih 20 školskih selekcija koje će učestvovati u takmičenju. Aktivnim učešćem u promociji Lige, Mekdonalds želi doprinijeti afirmaciji košarke među učenicima i njihovoj motivaciji za bavljenje ovim sportom.

"Liga je u skladu sa našim strateškim opredjeljenjem i srećni smo što smo bili u mogućnosti da opremimo osnovce za pobjede koje su pred njima, te što ćemo aktivnim angažmanom na promociji lige doprinijeti popularizaciji školskog sporta, animirati djecu da se bave košarkom, ali i motivisati sve nas starije da odgovornije i s više energije pristupamo radu sa djecom, kako bismo u budućnosti kroz njihove vrhunske rezultate s ponosom mogli da gledamo oporavak i dalji razvoj košarke u Banjaluci", rekao je Dragoš Pavićević, direktor kompanije „Drim fud “, vlasnika Mekdonalds franšize za Banjaluku i Republiku Srpsku.

Takođe, Košarkaški savez Srbije donirao je po pet lopti svakoj ekipi, dok će Košarkaški savez grada Banjaluka na sebe preuzeti organizaciju utakmica (troškove prevoza ekipa, pehare...).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC