• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Sačekajmo bolje dane

Trener crno-bijelih zahvalio se na ponuđenih 400 ulaznica, objasnivši zašto klub ne želi da prihvati rizik prisustva svojih navijača na derbiju.

 Vujošević: Sačekajmo bolje dane Izvor: MONDO

Uprava Partizana mt:s tokom dana će se oglasiti zvaničnim saopštenjem, kojim će samo biti potvrđeno ono što je Duško Vujošević rekao na konferenciji za novinare - utakmici drugog kola Superlige između Crvene zvezde Telekom i Partizana mt:s prisustvovaće samo navijači domaćeg tima!

Crveno-bijeli su u cilju poboljšanja odnosa među klubovima ponudili "vječitom rivalu" 400 ulaznica za meč u srijedu (21.00), ali Vujošević smatra da je poslije prekinutog finala Kupa Radivoja Koraća, pametnije isključiti svaku mogućnost ekscesa u dvorani.

"Želim da se zahvalim Crvenoj zvezdi na pristojnoj ponudi i gestu dobre volje. Kako čujem, odluka uprave Partizana je da se ta ponuda ne prihvati, pošto nismo u stanju da preuzmemo tu vrstu rizika", rekao je Vujošević, naglasivši da priča u svoje lično ime.

On je podsjetio na posljednji duel beogradskih timova u okviru ABA lige, kada su preko 95 odsto publike činili "zvezdaši" i kada nije bilo incidenata koji bi ugrozili sigurnost aktera i odigravanje utakmice.

"Nije još vrijeme da na derbi dođu i gostujući navijači. Bolje je sačekati početak sljedeće sezone, pa napraviti dogovor i držati ga se. Sada neka budu tu samo navijači domaćina, jer tako će automatski biti smanjena mogućnost incidenata, a i ako ih bude, znaće se ko je odgovoran. Ne možemo pod hipotekom događaja u Kragujevcu da prihvatimo ovu Zvezdinu ponudu".

Na nedavno održanom tehničkom sastanku klubova i direktora takmičenja Superlige, Predraga Bojića, donijeto je niz mjera kojima bi trebalo da se suzbije vrijeđanje trenera i igrača, kao i drugi vidovi nesportskog ponašanja publike.

Vujošević stoji na stanovištu da "Superliga ne smije da donese propis koji nije moguće ispoštovati, ili koji će da se primjenjuje selektivno".

"Znamo da je utvrđena procedura za slučaj vrijeđanja, da prvu opomenu izdaju sudije, drugu delegat, pa da se onda prelazi na pražnjenje dvorane. Baš me zanima kako će to izgledati u praksi. Jer, vrijeđanje sa tribina je teško suzbiti i u mnogo uređenijim zemljama od naše".

Trener crno-bijelih spreman je na prisustvo "fudbalskih" navijača Crvene zvezde, zbog kojih je termin košarkaškog derbija pomjeren na 21 čas (fudbaleri igraju protiv Hajduka iz Kule od 17.30).

On je podsjetio da je bio meta uvreda i na derbijima odigranim u okviru ABA lige, kada na tribinama nije bilo momaka sa sjevera "Marakane".

"Ja po vrijeđanju na tim utakmicama nisam primijetio da je bilo ko nedostajao", odgovorio je na pitanje novinara.

"Ne bih bio iskren kada bih rekao da me apsolutno ne dotiču ta skandiranja, koja su manje spontana, više organizovana. Ali, tokom godina se osjetljivost ipak smanjila".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC