• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LIGA 6: Široki srušio Igokeu

Široki u meču drugog kola Lige 6 na Pecari savladao Igokeu 85:77. Sloboda iz Mrkonjić Grada bolja od Bosne – 66:61.

 LIGA 6: Široki srušio Igokeu Izvor: MONDO

Lider ABA lige poklekao je u Ligi 6 za prvaka BiH. Igokea je na Pecari poražena od Širokog rezultatom 85:77 u neizvjesnoj utakmici do samog kraja.

Prvo poluvrijeme prošlo je u smjenjivanju vođdtva a Igokea je krajem druge četvrtine propustila priliku da slomi protivnika. Imali su Aleksandrovčani prednost 42:34 dve minute prije odlaska na odmor, ali su u svlačionici otišli sa samo dva poena prednosti – 44:42, poslije dobre završnice domaćina.

Slična situacija, ali u korist Širokog dogodila se krajem trće i početkom četvrte četvrtine. Bošnjak je sa zvukom sirene pogodio trojku za prednost domaćina 65:57, ali čim je počela posljednja četvrtina istopila se prednost Širokobriježana i utakmica je ponovo bila u egalu.

Igokea, kojoj na ovom meču odbrana nije funkcionisala na najbolji način, tri i po minute prije kraja povela je 74:71, poslije trojke mladog Klještana, ali uslijedio je period u kojem je na terenu postojao samo jedan tim – Široki.

Do kraja meča pobjednik regularnog dijela ABA lige postigao je samo tri poena, dok su domaćini, dali čak 14 i upisali drugu pobjedu u završnici domaćeg šampionata.

Najzaslužniji za trijumf Širokog je Šakić koji je upisao 23 poena, a Džons je dodao 11, dok se kod Igokee istakao Hemonds sa 21 poenom. Amerikanac je proveo na terenu svih 40 minuta, jer je Filip Adamović povrijeđen.

Poslije poraza od Igokee u prvom kolu Mladost iz Mrkonjić Grada je u srijedu na svom parketu savladala Bosnu 66:61.

Meč je odlučen u prvom poluvremenu koje je završeno rezultatom 38:23, a gosti iz Sarajeva nisu uspjeli da nadoknade minus iz prvog dijela.

U tome ih je najviše spriječio košarkaš Mladosti Milan Kežić koji je ubacio 21 poena i upisao i pet skokova, a na drugoj strani najbolji su bili Hodžić sa 16 i Buza sa 14 postignutih poena.

Široki je jedini tim sa obje pobjede poslije dva odigrana kola, Čapljina ima dva poraza, a između njih su Igokea, Mladost, Radnik i Bosna sa po jednom pobjedom i porazom.

Rezultati 3. kola:

Radnik – Čapljina 76:66
Mladost – Bosna 66:61
Široki – Igokea 85:77

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC