• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DERBI: Partizanovci nadglasali Delije

Nekoliko desetina simpatizera crno-bijelih u srijedu uveče pjesmom ispratilo igrače sa terena, a utišane Delije iz Pionira.

 DERBI: Partizanovci nadglasali Delije Izvor: MONDO

Scena iz prvog ovosezonskog duela crveno i crno-bijelih viđena je i u srijedu uveče, sa akterima u zamijenjenim ulogama.

Stostruko brojniji navijači Crvene zvezde Telekom, favorita u derbiju, u nevjerici su gledali kako njihovi igrači promašuju trojke i gube lopte pred raspoloženim i oslabljenim Partizanom mt:s.

Poslije gađanja loptom Duška Vujoševića, sukoba Bertansa i Subotića, grešaka crveno-bijelih i odlučujućih poena Nemanje Gordića, veći dio hale nijemo je posmatrao kako crno-bijeli mirno privode meč kraju i prvi put ove sezone pobjeđuju "vječitog rivala".

Uprkos tome što je rukovodstvo KK Partizan mt:s odbilo 400 karata za svoje navijače, grupa od oko 30-40 simpatizera šampiona Srbije našla je ulaznice i uz neveliko obezbjeđenje ispratila meč bez problema.

"Volim ga k’o oka dva", pjevali su poslije utakmice sa igračima i zajedno sa njima tražili pravdu za Grobare. Pridružile su im se i Delije, koje su se nadovezale na poklič skandiranjem: "Pravda za Uroša".

Poput miroljubive završnice, ponašanje okupljenih na utakmici moglo je da dobije visoku ocjenu da nije bilo incidenta na početku posljednje četvrtine.

Iako je danima razmatrano da li će meč biti prekidan u slučaju horskih uvreda, njih nije ni bilo do trenutka ulijetanja navijača na teren. Pjevalo se svojima, tražila se pobjeda i treneru Partizana mt:s nije skandirano, izuzev osim tokom izlaska stručnih štabova uoči utakmice.



Izgled dijela hale gdje su bili smješteni "gostujući" navijači bila je jedna od najupečatljivijih slika večeri. Pristalice crno-bijelih pjevale su iznad šipke, a ispod nje su raštrkano sjedili simpatizeri domaćih. I jedni i drugi su podjednako burno reagovali i istim žarom bodrili svoje timove.

Korektno su se ponašali i igrači, uprkos tome što se nisu štedjeli u duelima.

"Mi smo drugovi van parketa i krivo mi je što je tako ispalo", rekao je Bojan Subotić poslije izlaska iz svlačionice o svom sukobu sa Davisom Bertansom, koji je umalo preraslo u žestoku tuču.

Upravo je iskra tog duela pokazala pribranost obje klupe. I jedan i drugi trener fizički su zadržavali svoje igrače i naređivali im da ne uleću na parket. Svi su očekivali da sudije smire strasti, poslije čega je iz prvih redova kraj terena poletjela lopta...

Halom je u tim trenucima počeo da odzvanja zvuk sirene sa zapisničkog stola, koji je označavao dosuđene isključujuće greške i tehničku, sviranu treneru crno-bijelih.

"Evo, opet haos na derbiju...", konstantovano je uz kiseli osmijeh za novinarskim stolovima, dok su članovi najužeg rukovodstva Crvene zvezde smirivali ratoborne VIP goste.

Na sreću, do kraja meča, pjesme malobrojnijih navijača i tihog izlaska Delija iz dvorane, komentarisani su samo potezi igrača na parketu.



Momci u crno-bijelim dresovima djelovali su na putu ka izlazu kao da im je pao kamen sa srca. Dokazali su da su dostojni dresa i da su sposobni da se nose sa "vječitim rivalom", čak i bez svog predvodnika i najboljeg igrača, Vladimira Lučića.

U poraženom timu redom su isticali da znaju gdje su griješili i gledali da što brže napuste dvoranu radi odmora i pripreme narednih utakmica.

"Igraće se još", poručio je Duško Vujošević na konferenciji za novinare i zaokružio priču o još jednom derbiju. Ni prvom, ni posljednjem ove sezone.

(M. Š. – MONDO, foto: MONDO, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC