• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević štipao, Todorić pljunuo!?

Na snimku agencije "Sport Network" zabilježeno je nesportsko i nekulturno ponašanje Partizanovog šefa struke i sportskog direktora.

 Vujošević štipao, Todorić pljunuo!?  Izvor: MONDO

Zbog učešća u incidentu koji se dogodio u 33. minutu utakmice Crvena zvezda Telekom - Partizan mt:s, kritikovani su igrači oba tima, zatim i novinar Aleksandar Jovanović, ali oštru kritiku zaslužili su takođe Duško Vujošević i Dragan Todorić.

Svima su puna usta regularnosti, fer-pleja i normalizacije odnosa u srpskoj košarci, ali je činjenica da se akteri upravo na utakmicama domaćih takmičenja ponašaju onako kako ne bi ni pomislili u ABA ligi, o Evroligi ili Evrokupu da ne govorimo.

Takav odnos najbolje se vidi iz potpunog nepoštovanja sudija, odnosno odsustva razumijevanja za težinu posla koji obavljaju.

Na snimku agencije "Sport Network" (od 3:00 minuta) vidi se da je trener Partizana, poslije diskusije kod zapisničkog stola, grubo povukao za ruku sudiju Uroša Obrkneževića, a zatim ga i uštinuo za leđa poslije dodijeljene tehničke greške.

Mjeru je tek prevršio Dragan Todorić, koji je Obrkneževiću prvo nešto dobacio, a onda i pljunuo u njegovom pravcu, dok se arbitar udaljavao od klupe crno-bijelih!


Jeste da se sve to dogodilo poslije incidenta koji je izazvao "ključanje strasti", ali se ovakvi potezi ne mogu opravdati. Tako iskusni sportski radnici sigurno mogu da kontrolišu svoje emocije, ukoliko to zaista žele.

Da li bi ovo što se dogodilo Obrkneževiću moglo da se u Pioniru dogodi, recimo, Luiđiju Lamoniki? I kakvu bi kaznu Partizanu "odrezala" Evroliga u tom slučaju?

Sa punim pravom se mogu postaviti i pitanja: da li neko u srpskoj košarkaškoj organizaciji štiti sudije, zašto one ovo trpe i kakve se još stvari događaju mimo onoga što snime TV kamere? I da li će se nekada neko njima izviniti?

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC