• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Reagujem na nepravdu

Trener Partizana mt:s u opširnom razgovoru sa novinarima dao svoje viđenje incidenta u koji je bio umiješan sa sudijom Obrkneževićem.

 Vujošević: Reagujem na nepravdu Izvor: MONDO

Duško Vujošević izjavio je da njegovo povlačenje i štipanje sudije Uroša Obrkneževića nije bila racionalna reakcija, ali da se ona dogodila tek na kraju serije problematičnih situacija na terenu i da se ne smije posmatrati van konteksta čitavog incidenta, kao i pojedinih spornih sudijskih odluka u minutima prije nego što su se pokoškali Davis Bertans i košarkaši Crvene zvezde Telekom.

"Sve što se dogodilo, bilo je u određenom kontekstu. Sudije su isključile Bertansa, Vestermanu dodijelile nepostojeću petu ličnu grešku, a nisu isključile košarkaše Crvene zvezde, koji su se sa klupe umiješali u incident, prije svih Nelsona. Ja poslije takvih odluka ne mogu sudije da vodim na sladoled. Nažalost, moja priroda je takva. Sport je izmišljen da bi u njemu pravda pobjeđivala, jer ne pobjeđuje nigdje drugo u životu", rekao je trener Partizana mt:s na konferenciji za novinare.

Strateg crno-bijelih polemisao je i sa određenim navodima koji su u četvrtak uveče objavljeni na našem portalu.

"Pravilo je svaki igrač koji napusti klupu i postane učesnik incidenta automatski biva isključen. Zato sam ja prvo obezbijedio da niko od naših igrača ne uđe na parket. Pitate se šta bi se dogodilo u Evroligi da je sudija onako povučen za ruku? Ja pitam šta bi bilo u Evroligi kada bi igrači ušli sa klupe na teren i šta bi bilo da je gledalac pogodio trenera loptom?".

Vujošević je konstatovao da se u srijedu u Pioniru ipak nije dogodio nikakav "ozbiljan" eksces, a medijima je zamjerio što "stalno svađaju Partizan i Zvezdu".

Dodao je da bi u "proces čišćenja i katarze" domaćeg prvenstva trebalo krenuti od pljuvanja u Železniku.

Trener crno-bijelih još jednom se osvrnuo i na potez novinara Aleksandra Jovanovića, ocijenivši da je on načinio "nerazumljiv gest", ali i da se pretjeralo sa nekim reakcijama, kao što je bilo objavljivanje njegove adrese na internetu.


Upitan da li u Superligi Srbije postoji problem rukovođenja, jer je direktor Predrag Bojić sveden na ulogu koordinatora Predsjedništva, koje čine predstavnici klubova, Vujošević je odgovorio da Partizan mt:s ima "hiljadu" primjedbi na njegov rad, počev od toga što je poslije utakmice finala plej-ofa u Železniku prošle sezone rekao da je tamo bilo sve u redu, ali i da problemi košarke u Srbije sežu daleko dublje.

"Košarka je nacionalni sport i 'koža' društva. Po nečijoj koži tačno vidiš kakvo mu je zdravlje. Jedan čovjek ne može ništa ako klubovi gledaju da realizuju svoje ciljeve po cijenu fer-pleja".

(I.B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC