• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Epilog derbija: Kažnjeni svi!

Odlukom direktora takmičenja Superlige Srbije, kažnjeni svi akteri incidenta, uključujući i arbitre!

 Epilog derbija: Kažnjeni svi!  Izvor: MONDO

Tuča igrača i ulijetanje navijača tokom minulog derbija dobili su konačan epilog.

U skladu sa odredama Pravilnika o takmičenju Košarkaškog saveza Srbije i Propozicijama takmičenja Superlige, Crvena zvezda Telekom kažnjena je novčanom kaznom 2.000 evra zbog nesportskog ponašanja gledalaca, bacanja na teren mekih i tvrdih predmeta i sa 1.000 evra i jednom utakmicom zabrane prisustva publike (Crvena zvezda Telekom - Konstantin), zbog ulaska navijača u teren i gađanja loptom trenera Partizana mt:s.

Duško Vujošević sankcionisan je novčanom kaznom od 400 evra zbog dosuđene tehničke greške (ponovljeni slučaj) i zabranom vršenja dužnosti na dvije utakmice (protiv Vojvodine i Slobode) zbog ostvarenog fizičkog kontakta sa sudijom Urošem Obrkneževićem.

Dragan Todorić, službeni predstavnik šampiona, kažnjen je sa 1.000 evra zbog nesportskog ponašanja prema istom arbitru.

Igrač Partizana mt:s Davis Bertans, poslije čijeg je grubog faula nastao incident na terenu, moraće da plati 2.000 evra i neće moći da igra protiv Vojvodine, kao vinovnik sukoba.

Bojan Subotić, košarkaš Zvezde koji je na njega nasrnuo, kažnjen je sa 1.000 evra zbog dosuđene isključujuće greške, takođe kao učesnik incidenta.

Plejmejker vicešampiona Demarkus Nelson, koji je uletio na teren sa klupe, kažnen je sa 400 evra. Ta kazna je donesena na osnovu video snimka, kao i sankcije upućene Vujoševiću i Todoriću zbog konflikta sa sudijama.

Kažnjeni su i arbitri.

Sudija Uroš Obrknežević kažnjen je zabranom vršenja dužnosti na tri utakmice (4, 5. i 6. kolo) zbog neprimjenjivanja Pravila igre. Ta sankcija se odnosi na momenat poslije dosuđivanja tehničke greške treneru Partizana.

Arbitri Nešković i Mažić takođe su suspendovani sa po jedne utakmice (4. kola), zbog neprimjenjivanja Pravila igre pri ulijetanju Demarkusa Nelsona sa klupe prilikom incidenta.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC