• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I u Zvezdi nezadovoljni kaznama

Crveno-bijeli smatraju da je direktor Superlige Predrag Bojić proizvoljno kažnjavao aktere incidenata na minulom derbiju.

 I u Zvezdi nezadovoljni kaznama  Izvor: MONDO

Odlukom rukovodioca Superlige Srbije, košarkaši Crvene zvezde Telekom dočekaće Konstantin u 3. kolu u praznoj dvorani "Pionir". Razlog zaključavanja ulaza je kazna zbog uletanja navijača na teren tokom minulog derbija.

Takođe, novčano su kažnjeni i igrači Bojan Subotić (učesnik incidenta na parketu) i Demarkus Nelson, zbog utrčavanja na parket dok je bio rezerva.

Duško Vujošević, trener Partizana mt:s, moraće da plati novčanu kaznu zbog nagomilanih tehničkih grešaka i dvije utakmice neće moći da vodi tim zbog ostvarenog fizičkog kontakta sa sudijom Urošem Obrkneževićem. Davis Bertans takođe će morati da uplati novac u kasu nadležnih i neće moći da igra na sljedećoj utakmici, kao vinovnik sukoba.

Draganu Todoriću, službenom licu crno-bijelih, naloženo je da plati 59.000 dinara zbog nesportskog ponašanja prema istom arbitru, Obrkneževiću.

Crveno-bijeli se ne slažu sa takvim odlukama direktora lige Predraga Bojića i smatraju da su proizvoljno donesene.

"Direktor lige Predrag Bojić ponovo je proizvoljno kažnjavao, još jednom pokazavši da mu aršini prilikom sankcionisanja nisu jednaki i zbog toga KK Crvena zvezda Telekom izražava najoštriji protest".

U Zvezdi su posebno kivni na delegata Zorana Dimitrijevića, iz više razloga, a svi su u vezi sa stavom kluba da je neprofesionalno obavljao posao.

"Dimitrijević u svom izvještaju, koji smo iz kancelarije Lige dobili na uvid, nije naveo nekoliko primjera više nego nesportskog ponašanja prema sudijama ove utakmice od strane predstavnika KK Partizan mts. Promaklo mu je pljuvanje sudije Uroša Obrkneževića od strane Dragana Todorića, kao i fizički nasrtaj i štipanje za leđa istog arbitra od strane trenera Partizana Duška Vujoševića. To delegat Dimitrijević, nije želio i nije 'smeo' da vidi, ali kamerama to nije ipak nije moglo da promakne", zvanični je stav vicešampiona.

Zamjerka je iznijeta i u vezi sa ocjenjivanjem suđenja.

"Dimitrijević je suđenje ocijenio kao vrlo dobro, a sve sudije sa pomenute utakmice su kažnjene (Obrkenežvić sa tri utakmice zabrane delegiranja, a Nešković i Mažić sa po jednom utakmicom bez prava delegiranja). S obzirom na ovako sraman izvještaj službenog lica čiji je posao bio da obavijesti direktora lige o svemu onom što se desilo na utakmici, drugačije kazne možda i nismo mogli da očekujemo", piše na sajtu kluba.

Crvena zvezda Telekom precizirala je da je izrazila protest zbog proizvoljnog tumačenja pravilnika, "po sistemu nezamjeranja".

U tom svetlu vidi i ocjenu nadležnih da je sukob trenera Partizana mt:s i sudije Uroša Obrkneževića okarakterisan "samo kao ostvaren fizički kontakt".

"Predrag Bojić je proizvoljno izrekao kaznu od dvije utakmice suspenzije iako u Disciplinskom pravilniku piše sljedeće: ko vrijeđa, izaziva ili fizički napadne takmičara, trenera funkcionera, delegata, sudiju ili gledaoca na utakmici, ili van košarkaškog terena, kazniće se zabranom igranja ili vršenja dužnosti u trajanju od najmanje šest mjeseci. U posebno teškim uslovima može se izreći kazna doživotne zabrane igranja ili vršenja dužnosti".

Crveno-bijeli su podsjetili na to da se slični ispadi nisu dogodili Dušku Vujoševiću prvi put u sezoni i zbog svega navedenog ocenili da je Bojićeva odluka "u najmanju ruku smiješna", kao i da ona još jednom stavlja pod lupu njegov kredibilitet za obavljanje funkcije direktora lige.

(MONDO, foto: kkcrvenazvezda.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC