• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mirza: Neću u Evropu dok se ne dokažem u NBA

Kapiten Bosne i Hercegovine Mirza Teletović nema namjeru da se vrati u Evropu, dok ne dokaže kvalitet u američkoj NBA ligi.

 Mirza: Neću u Evropu dok se ne dokažem u NBA Izvor: MONDO

Košarkaš Bruklin Netsa proživljava prilično bolna debitantska iskustva u Bruklinu, gdje ima prilično skromnu minutažu, ali kaže da se neće vratiti u Evropu na kraju sezone.

"Ne, povratak u Evropu nije opcija. To se neće desiti. Želim ovdje da dokažen neke stvari", rekao je Mirza za "Dejli Njuz".

Teletović se prisjetio priča o svom idolu, legendarnom hrvatskom košarkašu Draženu Petroviću, koji nije dobio pravu šansu u NBA sve do sredine svoje druge sezone (1990/1991.), kada je iz Portland Trejlblejzersa trejdovan upravo u Netse.

"Prva godina je teška za mnoge Evropljane, čak i za prve momke koji su došli iz Jugoslavije. Imamo legendu čiji je dres penzionisan, a koja na početku uopšte nije ni igrala".

Nedavno je trener Pi Džej Karlesimo izjavio da je Teletović najveća dilema koju mora da riješi. U skladu s tim, Mirza je dobio nešto više minuta, ali je to trajalo samo sedam utakmica prije nego što se u rotaciju, nauštrb krilnog centra BiH, vratio Kris Hamfriz.

"Morate se nositi s tim stvarima. Morate učiti iz toga i biti spremni kad god uđete u igru", rekao je Teletović, nekada prvi strijelac Evrolige u dresu Kaha Laborala.

Bruklin je sa skorom 43-32 četvrtoplasirani u Istočnoj konferenciji i sedam mečeva prije kraja regularne sezone siguran je učesnik plej-ofa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC