• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: "Valjak" utabao "lale"

Partizan mt:s lako i ubjedljivo protiv Vojvodine do treće pobjede u srpskom prvenstvu. Odlični Žofre Lovernj - "dabl-dabl" fransukog košarkaša.

  SL: "Valjak" utabao "lale"  Izvor: MONDO

Prva utakmica poslije velikog derbija sa Crvenom zvezdom Telekom, bila je pravi test za oslabljenu ekipu Partizana mt:s.

Novosadska Vojvodina došla je u "Pionir" sa željom da "ućari" na emotivnom i fizičkom pražnjenju crno-bijelih poslije pobjede nad Zvezdom, ali je "lalama" već na poluvremenu meča 3. kola Superlige Srbije stavljeno do znanja da nemaju šta da traže u Beogradu.

Partizan mt:s - Vojvodina 88:59 (18:11, 22:9, 18:18, 30:21).

Žofri Lovernj je još jednom pokazao da je uprava Partizana imala i sreće prije početka domaćeg prvenstva. Da se Amerikanac Dru Gordon nije pobunio zbog novca, Lovernj ne bi ni bio licenciran za utakmice u Superligi. Spletom okolnosti, Gordon je otišao iz Partizana, a Lovernj je dobio šansu.

Francuz je 30 minuta provedenih na parketu ostvario sjajan učinak - 15 poena i čak 14 skokova, od čega osam u napadu!

Odsustvo Duška Vujoševića i njegovog dirigovanja sa klupe i "trojkaša" nije se osjetilo u igri Partizana.

Partizan je dominirao u svim elementima igre, a skromnih 19 odsto šuta iz igre gostiju iz Novog Sada (31 šut samo šest pogođenih!), pomogli su crno-bijelima da prvo poluvrijeme završe sa +20 (40:20). U tom dijelu igre, odnosno u prve dve četvrtine, Partizan je iz napada u napad povećavao prednost, da bi sa pet vezanih poena Bogdana Bogdanovića (trojka i pogodak za dva), Partizan otišao na 38:20, a rezultat poluvremena postavio je Marko Čakarević, koji je konačno dobio solidnu minutažu.

U prvom poluvremenu smo gledali i festival slobodnih bacanja i festival promašaja! Partizan je pogodio samo 11 od 23 penala, a Vojvodina je promašila šest od 14.

Gosti su se probudili u trećoj četvrtini. Počela je Vojvodina da pogađa i šuteve spolja, za razliku od prvog dijela, i serijom 15:6 "spustila" razliku na 11.

"Ništa od onoga što smo radili u poluvremenu sada ne radimo. Dajte prvo da se vratimo odbranom!", povikao je, na ovom meču prvi trener Partizana Velimir Gašić na tajm-autu koji je pozvao u želji da prekine seriju "lala".

Prvi sljedeći napad ponovo nije bio uspješan za crno-bijele (Đorđe Gagić je pogriješio u dodavanju), ali već u sljedeća tri Partizan je poentirao. Seriju je "povukao" Dragan Milosavljević trojkom.

Vrlo brzo je Partizan vratio prednost sa poluvremena, a ostatak meča je protekao u efektnim asistencijama i lakim poenima centara Partizana, do najvećih +29 (83:54).

Osim Lovernja, dvocifreni kod Partizana bili su Bogdanović sa 16 poena (uz osam skokova), Milosavljević (12) i Čakarević 10 (sedam skokova). Bogdanović je ubacio četiri od ukupno šest timskih trojki iz 13 pokušaja.

Sa druge strane, jedino je Dragan Zeković bio raspoložen da se suprotstavi braniocu titule. Postigao je 17 poena. Svi ostali daleko ispod njega.

Vrijedan pažnje bio je i potez Marka Boltića na 60 sekundi prije kraja. Košarkaš Vojvodine je bio pod obručem Partizana, dobio je dug pas, lopta mu je već bježala, ali se on bacio i bacio loptu ka košu crno-bijelih i pogodio! Aplaudirala mu je cijela hala.

Pošto je neizvjesnost oko ishoda meča izostala, navijači Partizana zabavljali su se tako što su zviždali plejmejkeru Vojvodine Filipu Čoviću čija je "prošlost" i krvna veza sa predsjednikom Zvezde bila na udaru.

“Dosta smo se pribojavali ove utakmice zbog odsustva Lučića, Bertansa, a i još neki igrači koji takođe imaju probleme sa povredom. Ali, cijeli tim je učinio sve da se izostanak vrlo bitnih igrača ojseti u najmanjoj mogućoj mjeri", rekao je poslije meča trener Gašić.

On je rekao da je zadovoljan pristupom ekipe od početka meča i prije svega dobrom odbranom, koja je omogućila lake poene u napadu.

"Ono što je bio problem i u prvom poluvremenu je broj izgubljenih lopti, što nas je dovelo u poziciju za veći broj kontranapada. Bilo je prostora više za pasom igrom i kretnjom, a ne driblingom. Drugi problem je broj penala, što je nedopustivo, u prvom poluvremenu promašili smo 12. Ali, to se nije reflektovalo na rezultat. Taj pad koji je uslijedio nije trajao dugo, brzo smo se vratili i nastavili u ritmu kako ovaj tim igra. Veoma je bitno što smo bili dominantni u skoku. To se pokazalo da je sada na izuzetno kvalitetnom nivou. Vojvodina je veoma dobar tim, sigurno u najužem krugu ekipa koje će se boriti za ulazak u ABA ligu. Želim im mnogo sreće u nastavku”, rekao je Gašić.

(MONDO - foto: MN Press i Beta/autor: Branislav Božić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC