• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda preskočila Konstantin

Crveno-bijeli u posljednjem meču 3. kola Superlige Srbije savladali Nišlije (96:71) i upisali drugi trijumf u domaćem takmičenju.

  SL: Zvezda preskočila Konstantin  Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom zabilježila je drugu pobjedu u Superligi Srbije.

Crveno-bijeli su u Pioniru u 3. kolu bili bolji od Konstantina rezultatom 96:71 (25:13, 14:19, 25:25, 32:14).

U ekipi Crvene zvezde, koja je do pobjede došla teže nego što rezultat to pokazuje, najefikasniji su bili Igor Rakočević sa 21 poenom i Boris Savović, koji je upisao 17, uz šest skokova.

Kod Konstantina Vladimir Veličković zabilježio je 14, a Petar Despotović 13, uz pet uhvaćenih lopti.

Gosti su bolje otvorili meč. Oni su u prvih pet minuta stigli do solidne prednosti (11:5), a onda su se domaćini probudili. Ulaskom Cvetkovića i Mitrovića u igru, crveno-bijeli su pojačali ritam, preuzeli inicijativu i do kraja prvog dijela igre serijom 20:2 stigli do preokreta.

Ipak, borbena niška ekipa u nastavku je ponovo zaigrala dobro. Serijom 14:2 za šest minuta stigli su do izjednačenja (27:27), iskoristivši loš šut crveno-bijelih na drugoj strani. Trener Zvezde Vlada Vukoičić "miješao je karte" tražeći raspoloženu petorku. Domaćini su uspjeli do odlaska na poluvreme konsoliduju redove, zaigraju malo čvšće u odbrani, ali i organizovanije u napadu i povrate prednost - 39:32.

Zvezda je početkom treće dionice zaigrala agresivnije, Rakočević je pogodio prvu trojku za crveno-bele u 22. minutu i to je ekipi dalo zamajac. Samo dva minuta kasnije na semaforu je stajalo 52:37.

Nišlije se nisu predavale, u 27. minutu stigle su na "minus sedam" (49:56) trojkom Trailovića, ali je Zvezda do kraja dionice uspjela da očuva prednost sa poluvremena - 64:57.

Konstatin je u 32. minutu sa linije slobodnih bacanja posljednji put ozbiljnije priprijetio približivši se favorizovanoj Zvezdi na šest poena (67:61), ali su domaćini uspješno odbili taj napad, a zatim pobjegli najprije na bezbjednih "plus 10", da bi u 37. minutu nakon vođstva domaćina 82:67, poslije trojke Rakočevića, i definitivno bilo riješeno pitanje pobjednika.

Zvezda poslije tri odigrana kola u Superligi Srbije ima skor 2-1, dok je Konstantin bez pobjede (0-3).

REZULTATI 3. KOLA
Crvena zvezda Telekom - Konstantin 96:71
Partizan mt:s - Vojvodina 88:59
Radnički - Mega Vizura 69:77
Sloboda - Metalac 90:88

TABELA: Partizan 3-0, Mega Vizura 2-1, Radnički 2-1, Vojvodina 2-1, Crvena zvezda 2-1,Sloboda 1-2, Konstantin 0-3, Metalac 0-3.

(MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC