• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: Barsa spretnija u drami

Katalonci tek poslije dodatnih pet minuta pobijedili Pao u Blaugrani i stekli prednost u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

  EL: Barsa spretnija u drami  Izvor: MONDO

Barselona je napravila prvi korak ka Fajnal foru.

Katalonci su pred svojom publikom pobijedili Panatinaikos 72:70 (11:21, 23:21, 11:19: 19:13, 8:6) i poveli 1:0 u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Ali, Grci su vrlo lako mogli do "brejka". Vodili su veći dio meča, imali su čak i 11 poena prednosti, međutim, to im nije bilo dovoljno za trijumf. Posle 45 minuta velike borbe morali su pognutih glava da napuste teren i da se nadaju da će u četvrtak imati više sreće.

Panatinaikos je odlično odigrao prvu dionicu. Gosti su uspjeli da zatvore sve prilaze svom košu i da svedu Barselonu na samo 11 poena, a da na drugoj strani ubace 21.

Ista slika viđena je u drugoj četvrtini samo sa zamijenjenim ulogama.

Blaugrana je mnogo ozbiljnije ušla u drugi dio. Proradio je Huan Karlos Navaro, vrlo dobar je bio i Ante Tomić (zajedno 18 poena u prvom poluvremenu), tako da su igrači Barse veoma brzo uhvatili priključak i poslije 20 minuta igre, ipak, stekli minimalnu prednost 34:32.

Atinjani su u prve dve četvrtine mnogo bolje raspodijelili strelce, imali su više raspoloženih igrača, a izdvojio se Džejms Gist. Amerikanac je u prvom dijelu imao samo jedan promašaj (2/3 za dva i 1/1 za tri).

Ništa se nije promijenilo ni u nastavku meča. "Zeleni" su dominirali u trećoj, a Barsa stizala prednost u posljednjoj dionici od 10 minuta. Na kraju je pobednik odlučen u produžetku, jer je regularan tok završen 64:64.

Domaćin je imao priliku da pobijedi. Posljednji napad predvodio je Jaskevičijus, ali mu je Dijamantidis izbio loptu u prodoru ka košu. Ostalo je Barsi još nešto više od dve sekunde za poslednji pokušaj, ali je Tomića rampom zaustavio Gist.

Lomilo se i u dodatnih pet minuta.

Bivši igrač Partizana je, ipak, bio tragičar. U posljednjem minutu produžetka je prvo izblokiran, a zatim je promašio oba slobodna bacanja (jedno namerno) za izjednačenje. Doduše, Amerikanac je bio namjerno fauliran od strane Tomića, koji ga je udario po glavi, međutim, sudije su dosudile običan prekršaj.

Navaro je bio najefikasniji po pobjedničkoj ekipi sa 14 poena, dok su Viktor Sada i Ante Tomić postigli po 13 poena. Hrvat je upisao i 12 skokova. Šarunas Jaskevičijus imao je pet asistencija i 11 poena.

"Zelene" je predvodio tandem bivših igrača srpskog šampiona Džejms Gist - Stefon Lazme. Obojica su postigli po 14 poena. Dijamantidis je ubacio deset, dok je Roko Leni Ukić upisao devet i sedam uspješnih dodavanja.

U srijedu se igraju preostala tri duela četvrtfinala elitnog evropskog takmičenja.

MOSKVA: CSKA - Kaha Laboral (18.00)
PIREJ: Olimpijakos - Efes (20.00)
MADRID: Real - Makabi Tel Aviv (20.45)

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC