• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Čudesni Kobi, nevjerovatni Vučević

Kobi Brajant pružio još jednu fantastičnu partiju u finišu sezone. Denver obara rekorde u svom domu. Fantastično veče Nikole Vučevića!

 NBA: Čudesni Kobi, nevjerovatni Vučević Izvor: MONDO

Iako ima 34 godine, Kobi Brajant i dalje pokazuje da ima energije i volju da bude najbolji na terenu kada je to najvažnije za njegov tim.

Ako se Lejkersi ipak plasiraju kao osmi u plej of, to će skoro isključivo biti zasluga Brajanta koji praktično sam rješava utakmice u finišu sezone. U borbi za osmo mjesto na Zapadu, Lejkersi su odnijeli važnu pobjedu iz Portlanda 113:106, a Kobi je predvodio svoj tim sa 47 poena, osam skokova i pet asistencija!

Sa druge strane, Brajant je imao i dostojnog individualnog protivnika - rukija Dejmiana Liljarda koji je ubilježio rekord karijere sa 38 koševa.

Za razliku od prethodnih mečeva, trener Lejkersa Majk DAntoni rotirao je na terenu sinoć osam, a ne sedam igrača, pošto se u postavu vratio Meta Vorld Pis koji je meč završio sa četiri poena. Stiv Neš propustio je zbog povrede peti meč za redom, dok su Hauard i Gasol ubacili po 20, odnosno 23 poena.

Tri utakmice prije kraja regularnog dijela sezone, Lejkersi imaju jednu pobjedu prednosti nad Jutom u borbi za osmu poziciju, a do kraja igraju sa Golden Stejtom, San Antonio i Hjustonom.

ZVIJEZDA U USPONU - NIKOLA VUČEVIĆ

Noć za pamćenje, u nebitnoj utakmici za plasman imao je mladi Crnogorac Nikola Vučević koji je predvodio svoj Orlando do pobjede u produžetku protiv Milvokija završivši meč sa nevjerovatnih 30 poena, 20 skokova i pet asistencija!

Ovo je rekord dvogodišnje NBA karijere crnogorskog centra.

Jedno od najprijatnih iznenađenja ove NBA sezone sigurno su Denver Nagetsi. Ekipa koja ima možda i najdublju klupu u ligi nastavlja da igra brzu, atraktivnu košarku i što je najvažnije - da pobjeđuje. Denver je osigurao treće mjesto na Zapadu, a uspio je i da ubilježi novi klupski rekord sa 21. uzastopnom pobjedom na domaćem terenu!

Ekipa trenera Džordža Karla savladala je San Antonio sa 96:86, a najzaslužniji za trijumf bili su Vilson Čendler sa 29 i Kori Bruer sa 28 poena. Kod gostiju je najefikasniji bio Tim Dankan sa 17 koševa. Treba reći da kod Nagetsa nisu igrali povrijeđeni Galinari i Loson, a kod Sparsa Đinobili, Toni Parker i Boris Diao.

U ostalim mečevima:

Orlando - Milvoki 113:103
(Vučević 30p + 20 sk, Haris 30 - Elsi 21p)
Klivlend - Detroit 104:111
Filadelfija - Atlanta 101:124
Vašington - Majami 98:103
Boston - Bruklin 93:101
Dalas - Finiks 91:102
Sakramento - Nju Orliens 121:110
L.A. Klipers - Minesota 111:95

(MONDO, foto: Beta/AP/Don Ryan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC