• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Zvezda iz drame do bodova

Crvena zvezda - Radnički 82:81 u derbiju 4. kola. Asistencija Rakočevića, koš Katića i blokada Radivojevića za pobjedu. Nikolić protestovao.

 SL: Zvezda iz drame do bodova  Izvor: MONDO

Kakva drama u Pioniru, iako je djelovalo da su košarkaši Crvene zvezde Telekom riješili utakmicu, kada je Marko Simonović 1:40 minuta prije kraja trojkom povisio na 80:74.

Kragujevčani su za 70 sekundi preokrenuli rezultat serijom od 7:0 i Zvezda se odjednom suočila sa mogućnošću da izgubi drugi derbi u posljednjih osam dana pred svojim navijačima.

Simonović je potom promašio trojku, a Raško Katić uhvatio loptu i u novom napadu, deset sekundi prije kraja, zakucao na sjajno dodavanje Igora Rakočevića.

Radnički je imao posljednji napad, u kojem je Vuk Radivojević blokirao pokušaj polaganja Aleksandra Ćapina - 82:81 (23:20, 21:18, 20:26, 18:17)!

Trener gostiju Miroslav Nikolić odmah po završetku utakmice je prišao zapisničkom stolu, bijesan kao ris, tvrdeći da je poslije Katićevih odlučujućih poena tražio tajm-aut, ali ga nije dobio.

Najefikasniji pojedinci utakmice bili su Marko Simonović kod domaćina, a Teriko Vajt kod gostiju, obojica sa po 22 poena.

Zvezda je popravila skor na 3-1, dok je Radnički poslije dva uzastopna poraza na granici od 50 odsto uspješnosti (2-2).

CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Đokić 1, Cvetković, Braun, Subotić, Rakočević 4, Mitrović, Lazić 3, Simonović 22 (trojke 4/7), Savović 16 (12sk), Katić 17 (8sk, 5as), Radivojević 14 (trojke 3/5), Skot 5 (7sk).

RADNIČKI: Miljenović 2, Ćapin 9 (4as), Jović, Marković 12 (6sk, 4as, 4izg), Birčević 8 (7sk), Borisov 3 (6sk), Dimić, Nikolić 11, Krstović 2, Mijatović 10 (5sk), Vajt 22 (8sk), Vuksanović 2.

Predigru polufinala ABA lige (25. aprila) obilježili su brza igra tokom svih 40 minuta, smjenjivanja u vođstvu i ekstremno veliki broj pokušaja za tri poena - ukupno 63, od čega samo 20 pogođenih.

Radnički je čak više puta šutnuo trojku (37, pogodio devet), nego za dva poena (36)!



Crveno-bijelima je nedostajao povrijeđeni Demarkus Nelson, koga je u startnoj petorci zamijenio Aleksandar Cvetković. Na drugoj strani je utakmicu počeo još jedan mladi reprezentativac, Nenad Miljenović, ali se ni on ni Cvetković nisu istakli.

"Udarne igle" dva tima takođe su podbacile. Rakočević je dao samo četiri poena, uz šut iz igre 2/9, a Ćapin devet, uz šut 2/15, uključujući 1/10 iza linije od 6,75 metara!?

Utakmica sa toliko šuteva za tri poena može i da umori gledaoca, ali je činjenica da se igralo lepršavo i nesebično. Više od polovine koševa iz igre postignuto je poslije asistencija - Zvezda ih je imala 18, Radnički 15.

Kragujevčani su prvi stigli do opipljivije prednosti (6:12), ali su promašajima iz daljine omogućili crveno-bijelima da naprave seriju od 11:0 i preokrenu na 17:12.

Mijatović je pet sekundi prije kraja četvrtine dao prvu trojku za Radnički, iz sedmog pokušaja - 23:20.

Gosti su sredinom druge dionice, koševima Vuksanovića i Mijatovića, nakratko prešli u vođstvo (30:33), odgovorio je sa pet vezanih poena Marko Simonović, da bi Zvezda od 18. do 20. minuta ušla u novu seriju, ovog puta od 9:0.

Trebalo je da to bude solidnih 44:35 na poluvremenu meča, ali je Marković pogodio u posljednjem sekundu i smanjio na 44:38.

Rakočević je prije odlaska u svlačionicu dobio tehničku grešku zbog prigovora, pošto je uprkos upozorenju nastavio da diskutuje sa djeliocima pravde. Veteran crveno-bijelih kažnjen je tehničkom i na prethodnom meču protiv Konstantina.

Zato je Radnički počeo drugo poluvrijeme slobodnim bacanjima i košem za 44:42, kratko je držao priključak, dok Radivojević i Savović (najefikasniji u prvom poluvremenu sa po 11 poena) nisu trojkama odveli svoj tim na 60:51.

Međutim, tim Vlade Vukoičića nije umio da "stane na loptu" i mirnom igrom čuva prednost. Radnički je u naredna dva minuta napravio seriju od 11:0, od toga je osam poena dao Vajt (dvije trojke), a Borisov jedan dalekometni hitac i to iz kontranapada - 60:62!

Mogli su Kragujevčani da odu i na "plus pet", ali im se obilo o glavu uporno ispucavanje.

Krajem treće i početkom četvrte četvrtine to je kaznio Simonović, koji je sam režirao seriju od 8:0 (dvije trojke) i preokrenuo na 69:64, potom realizovao i slobodna bacanja za 71:67.

Radnički je za sedam minuta igre u posljednjoj četvrtini dao samo pet poena, Zvezda je poslije Simonovićeve rafalne paljbe takođe zastala, pa se u posljednja tri minuta ušlo sa "otvorenih" 77:71.



Simonović je odgovorio na trojku Mijatovića (pomenutih 80:74), nakon čega su Vajt i Ćapin ubacili sedam poena, dok se Savović ispromašivao iz svih pozicija.

Sjajni krilni centar čak je kod rezultata 80:78 dva puta pogodio "prvi" obruč sa linije penala i time omogućio Vajtu da poslije akcije Ćapina i Borisova ubaci trojku iz lijevog ugla za vođstvo Radničkog 80:81.

Iako je u cjelini pružio slabu partiju, Rakočević je potom smogao snage da organizuje dobar napad i asistira Katiću za lake poene i konačan rezultat.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC