• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikolić: Sudije, zapisničari, sram vas bilo!

Trener Radničkog smatra da je njegov tim oštećen u finišu duela sa Zvezdom. "Nisu svirani koraci Rakočevića i nije mi dat tajm-aut".

 Nikolić: Sudije, zapisničari, sram vas bilo! Izvor: MONDO

Uzbudljva završnica derbi susreta crveno-bijelih i Kragujevčana, pripala je domaćima u bučnom "Pioniru".

Radnički je imao poen prednosti 16 sekundi prije kraja, vicešampion Srbije poentirao je akcijom Igora Rakočevića i Raška Katića, poslije čega je prodor Aleksandra Ćapina zaustavljen blokadom - 82:81.

Tokom slavlja Delija na tribinama, trener poražene ekipe Miroslav Nikolić ukazivao je sudijama i osobama za zapisničkim stolom na njihove greške.

Isto je radio i na konferenciji za novinare.

"Htio sam da vam nešto kažem, ako smijete da napišete, ali da ne pišete navijački. Nisam siguran da li je ono bio naš aut ili njihov (akcija koja je prethodila pobjedonosnom košu). Mislim da je bio naš, a to ću da pogledam na snimku. Nisam siguran..."

"Da li je to pošteno, prvo koraci, pa mi ne daš ni tajm aut? Sram vas bilo. Ne želim da umanjim pobjedu Zvezde, ali zamjeram zapisničkom stolu, koji spava non stop, a plaćena su i odgovorna lica. Da tako izgubiš jako važnu utakmicu...", rekao je u dahu iskusni trener.

Kroz ocjenu da je njegov tim "dao" domaćinu pobjedu, govorio je i o nastupu svojih igrača.

"Ako gledamo pošteno, imali smo mnogo otvorenih trojki. Da smo imali malo bolji šut, Ćapin, naš najbolji igrač je mogao da odluči utakmicu, bio je slobodan na trojci bar dva puta. Ni posljednjih deset sekundi nismo odigrali kako smo se dogovorili. Ćapin je trebalo da podijeli pas, pa da neko šutne spolja, pošto ne bi svirali faul ni da je bio, a nije bio. To se ne svira na domaćem terenu, u takvim situacijama kao gost pobjeđuješ samo ako šutneš, pa šta ti bog da. Ali, analizu ću uraditi sa svojim igračima", dodao je on.

Poslije komentara velikog broja promašenih šuteva Radničkog za tri (9/37), ponovo je govorio o završnici, osvrćući se na rad sudija.

"Neću da ulazim u to, ne pričam o suđenju, samo o detaljima zbog kojih smo mogli da pobijedimo. Vodili smo pola koša na 16 sekundi. Igor Rakočević je direktno napravio korake. Na terenu je gazda bio Belošević, ne ostale sudije. Ja se uopšte ne bunim na sudije, samo na kraju ovo... I zapisnički sto mi brani tajm-aut. I onaj mladi sudija dođe i da Zvezdi loptu. Pa, naravno da će njoj, neće meni da da loptu. Sad je to pitanje za Peđu Bojića i za one tamo..."

"Vikao sam na kraju, tražio tajm-aut. Imao sam deset sekundi, zato su ljudi izmislili da se u takvim situacijama lopta izbacuje na pola terena. Što bih trošio vrijeme? Pa, taj tajm-aut sam čuvao do kraja, da odlučim. Ja da odlučim. Napravim akciju i dam koš. Ovako, nisu mi dali tajm-aut i sve je ispalo bezvezve. Umjesto toga, oni su gledali gore, spavali, a plaćena su lica".

Trener Kragujevčana rekao je da mu nije problem da prizna zaslužen poraz ("izgubili smo od 'Mega frizure' zasluženo") i u kratkom osvrtu na sezonu konstatovao da je prezadovoljan učinjenim.

Radnički će u sljedećem kolu dočekati Vojvodinu, pa gostovati Slobodi. Meč u Užicu biće i jedna od generalnih provjera Nikolićeve ekipe za meč sezone, protiv Crvene zvezde Telekom u polufinalu Fajnal fora ABA lige.

(M. Šolak - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC