• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Možda je ovako i bolje

Trener Crvene zvezde ocijenio da bi teško izboren trijumf protiv Radničkog mogao da pozitivno utiče na samopouzdanje i formu njegovog tima.

 Vukoičić: Možda je ovako i bolje Izvor: MONDO

Poslije mnogo borbe i "pokidanih" živaca navijača, ekipa Vlade Vukoičića izvojevala je u čevrtak treću ovosezonsku pobjedu nad Radničkim.

Iako su crveno-bijeli u završnicu ušli sa prednošću od šest poena, njihovim greškama i pogocima gostiju ona je istopljena. Štaviše, Kragujevčani su pred posljednjih 16 sekundi bili i u minimalnom vođstvu, koje je anulirao Raško Katić zakucavanjem, za konačnih 82:81.

Trener domaćih otkrio je na konferenciji za novinare šta je rekao igračima oko minut i po prije kraja.

"Na minut i 39 sekundi i šest razlike rekao sam igračima da jednostavno ne smijemo da primimo trojku koja bi garantovala neizvjesnu završnicu, a ispalo je još gore. U svakom slučaju, ostvarili smo važnu pobjedu. Možda je i važnije i bolje što smo do nje došli preokretom i odbranom i psihološkim vraćanjem, zbog stvaranja pobjedničke klime i vraćanja samopouzdanja i forme", rekao je Vlada Vukoičić.

U igri svog tima vidi i propuste i prostor za napredak, a posebno je ukazao na opasne padove u igri.

"Dva puta smo dozvolili da olako prockamo devet poena razlike, na kraju druge i treće četvrtine. Tu smo imali padove, prije svega u odbrani i suviše lako i brzo se Radnički vraćao", ocijenio je on.

Sa druge strane, konstatovao je i čime je zadovoljan.

"Igrali smo "toplo-hladno", u talasima. Jedna od ideja u pripremi utakmice bila je da odigramo dobru odbranu. Pod tim smatram da na neki način poremetimo igru Radničkog u napadu i ne mogu da kažem da smo bili savršeni, ali prvu, drugu i posljednju četvrtinu smo na neki način uspjeli da ih otjeramo od koša, da ti šutevi budu u posljednjim sekundima. Na kraju krajeva, 37 puta su šutirali za tri poena, a 36 puta za dva. Ne sjećam se da je neko odavno neko tako šutirao i to predstavlja jednu vrstu poremećenog protoka lopte u napadu i prilagođavanja našoj odbrani", izjavio je trener crveno-bijelih.

Vukoičić je podsjetio na to da je ekipa u prethodnom periodu imala česte probleme sa izostancima igrača i izvukao pozitivnu ocjenu aktuelnog trenutka u kojoj se njegov tim nalazi.

"Nije briljantno, ali ono što pokazujemo i radimo na treningu je mnogo bolje nego što je bilo prije 20 dana. Ako gledamo prema treningu, mislim da idemo u dobrom pravcu. Uostalom, griješi onaj ko misli da je lako pobijediti Kragujevac".

Duel istih timova biće viđen i u polufinalu Fajnal fora, u Laktašima. Trener vicešampiona i osvajača Kupa očekuje bolji nastup i formu svog tima za 15 dana.

"To nije malo vremena i vjerujem da ćemo biti mnogo, mnogo bolji nego što smo bili večeras", podvukao je on.

SIMONOVIĆ: DOŠAO JE RED NA MENE



Crveno-bijeli su trijumfom popravili skor u Superligi Srbije na 3-1 i "kupili" sebi mir uoči predstojećih izazova. Jedan od najzaslužnijih za to bio je Marko Simonović.

Najbolji Zvezdin strijelac u četvrtak uveče (22 poena, 4/7 za tri) konstatovao je da je ekipa dobro reagovala na još jedan izostanak povrijeđenog plejmejkera Demarkusa Nelsona.

"Igrali smo bez Demarkusa, koji je motor ekipe i koji mnogo znači što u odbrani, što u igri u tranziciji, koja je i njegov najveći kvalitet. Bili smo hendikepirani, ali smo uspjeli da se skupimo i da sa mlađim igračima na poziciji plejmejkera, malo i sa Vukom, odigramo meč i zasluženo pobijedimo".

Pored toga što je, uz Terika Vajta, ostvario i najveći indeks korisnosti (22), zakucavanjem u prvom poluvremenu podigao je publiku u "Pioniru" na noge.

Ipak, nije htio da ističe svoj nastup.

"Sad je došao red na mene. Imamo 12 igrača koji mogu da odigraju na ozbiljnom nivou. Naši lideri su Igor Rakočević i Raško Katić, koji vode ovaj tim i oni su standarni, a mi ostali se smjenjujemo, kad na koga dođe red", dodao je Simonović na konferenciji za novinare.

(M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC