• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukoičić: Nelson "vuče" povredu od Kupa

Ljekarski tim Crvene zvezde Telekom podvrgao skočni zglob američkog plejmejkera pažljivijem tretmanu nego do sada.

 Vukoičić: Nelson "vuče" povredu od Kupa Izvor: MONDO

Nemjerljiv je značaj igre Demarkusa Nelsona za izgled i formu čitave ekipe Crvene zvezde Telekom.

Američki plejmejker predvodi igru tima u nekoliko segmenata (prije svega u odbrani i u "tranziciji"), a nastupom na završnom turniru Kupa Radivoja Koraća i osvajanjem nagrade namijenjene najboljem igraču dokazao je da je sposoban da potpuno preuzme lidersku ulogu.

Iako je prvobitno bilo planirano da u četvrtak uveče bude na parketu tokom duela sa Radničkim iz Kragujevca, trener Vlada Vukoičić bio je prinuđen da u posljednjem času rotira plejmejkere.

"Neću da kažem da postaje pravilo, jer ne bih volio da se to dogodi nikome za 15 dana (pred Fajnal for ABA lige), ali kada najavim utakmicu, u međuvremenu se dogodi nešto nepredviđeno, pa neki igrač ne može da igra. Slično se dogodilo i pred posljednje kolo ABA lige...", rekao je trener Zvezde na konferenciji za novinare u četvrtak uveče.

U duelu sa timom Miroslava Nikolića pružio je šansu na poziciji "jedan" Dejanu Đokiću (17 minuta) i Aleksandru Cvetkoviću (15).

"U srijedu smo ostali bez Demarkusa Nelsona i svaki tim i trener pokušavaju da naprave sistem igre koji ne zavisi samo od jednog pojedinca, koliko god on bio dobar ili važan. Uvijek se traži neka rezervna varijanta, odnosno druga opcija na toj poziciji. Međutim, mi smo tu odigrali sa dva mlada igrača... To je i za njih bila psihološka provjera. Do prije 48 sati su bili u ulozi drugih igrača, a sada su cijeli tim i cijela igra zavisili od njih", dodao je Vukoičić:

Upitan za stanje povrede Demarkusa Nelsona otkrio je da Amerikanac ima određene probleme za koje se dugo smatralo da mogu da se saniraju "u hodu".

"Situacija sa njegovom povredom krene na bolje tri, četiri ili pet dana, poslije kojih odigra na svoju želju. Ipak, povreda se obnavljala i 'vuče' je od Kupa, kada je izašao pet minuta prije kraja drugog dana meča protiv Partizana", rekao je trener i objasnio:

"Poslije toga je propustio meč sa Ulmom, insistirao je da odigra protiv Partizana, tako je otišao i u Istanbul, gdje je na kraju treće četvrtine (protiv Galatasaraja) obnovio... Sve vrijeme je htio da ostane tu, uz ekipu, a sad smo krenuli sa malo pažljivijim tretmanom".

Vukoičić nije htio da nagađa kada će Amerikanac biti sposoban za rad sa ostatkom ekipe.

"Još ne mogu da kažem nešto posebno... Grubom procjenom, vjerovatno ne prije ponedjeljka, a možda i duže", podvukao je trener crveno-bijelih.

Zvezda će u narednom kolu gostovati Mega Vizuri (14.04), potom i Metalcu (17.4), poslije čega će početi pripremu za najvažniji meč sezone i polufinale Fajnal fora ABA lige protiv Radničkog iz Kragujevca, 25. aprila u 17.00 časova.

(M. Š. - MONDO, foto: MN PRess)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC