• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li je Karmelo "privatnik"?

U namjeri da postane prvi strijelac lige ispred Kevina Durenta, Karmelo Entoni je u porazu Niksa od Bulsa uputio 34 šuta ka košu!

 Da li je Karmelo "privatnik"? Izvor: MONDO

Karmelo Entoni blizu je da prekine trogodišnju vladavinu Kevina Durenta.

Nevjerovatnom serijom u aprilu, tokom kojeg za sada postiže u prosjeku 40,6 poena na šest utakmica, as Njujorka prestigao je kolegu iz reprezentacije i rivala iz Oklahome na čelu liste strijelaca i sa prosjekom od 28,6 poena po meču ima prednost od 0,3 poena.

Do kraja sezone, Entonija očekuju još utakmice sa Klivlendom, Indijanom, Šarlotom i Atlantom i tada će vjerovatno biti poznato da li će popularni Melo prvi put u karijeri postati prvi strijelac NBA sezone ili će to četvrti put u nizu uraditi Durentula.

Obojica su krilni igrači i sjajni šuteri sa distance.

Ipak, povod za ovaj tekst nije trka između njih dvojice, koliko analiza igre Entonija u porazu Njujorka u Čikagu prethodne noći, kada su Bulsi u produžetku prekinuli niz od 13 uzastopnih trijumfa Niksa. Za 53 minuta igre, Entoni je postigao 36 poena, ali imao ubjedljivo najlošiji individualni nastup od kada je ušao u nevjerovatnu seriju.

Prije Čikaga, Majamiju je ubacio 50, Atlanti 40, Milvokiju 41, Oklahomi i Vašingtonu po 36 poena.

Tokom tih pet utakmica, Entoni je sa 20 stopa, što predstavlja koji centimetar duže od šest metara, pogađao sa 58,7 odsto uspješnosti!? Ubacio je 27/46 pokušaja, a protiv Bulsa je sa distance i za tri poena šutirao 0/5!

Neuspješan je bio i na ulazu i šutu iz neposredne blizine, imao je 7/17. Veliku većinu poena postigao je iz driblinga sa poludistance, odakle je bio na polovičnom učinku 6/12.

Ovi podaci ne govore toliko o njegovoj namjeri da, u trenutku kada je prestigao Durenta, po svaku cijenu osigura titulu prvog strijelca lige.

Ali...

Entoni je protiv Bulsa ima 53 posjeda lopte, u utakmici koja je trajala 53 minuta. Praktično nije bilo napada u kojem nije dodirnuo loptu, a šutirao je 34 puta što znači da je samo 12 posjeda lopte završio pasom!? U drugom poluvremenu samo PET puta proslijedio je loptu saigraču, a ona je bila u njegovim rukama 27 puta!

Dakle, u drugom dijelu igre i produžetku, Entoni je završio 22 napada...

Posljednju asistenciju na utakmici potencijalni prvi strijelac lige zabilježio je tačno na polovini prve četvrtine, na 5:58 prije kraja prve dionice.

Već smo rekli da je Entoni šutirao 0/5 sa šest metara i dalje što znači da nije ubacio trojku, a posljednji put kada se to dogodilo bio je 27. mart i igralo se protiv Memfis Grizlisa.

Iz igre, šutirao je 13/34 (38,2%), a trener Čikaga Tim Tibodo na neki način dao je preporuku svojim kolegama koje će se do kraja sezone suočavati sa prijetnjom zvanom Melo. Kada ga je čuvao 201 centimetar visoki Džimi Batler, Entoni je šutirao 6/17 iz igre i 2/10 sa poludistance (odakle je jači nego pod košem), a kada je na njemu odbranu igrao 206 centimetara visoki Luol Deng, Entoni je ubacio 4/10 šuteva.

Iz svega navedenog od strane preciznih američkih statističara, naročito u dijelu "potrošnje lopte", postavlja se pitanje da li je Entoni ipak "privatnih" u timu Njujorka i da li Niksi sa takvom postavkom igre imaju šanse u potencijalnom finalu plej-ofa protiv Majami Hita koji može da napada sa svih strana, iz svih uglova...

Pokazaće vrijeme.

(N. J. - MONDO, foto: Beta/AP/Jim Prisching)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC