• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EL: CSKA, Real i Olimpijakos na korak od F4

Prednost domaćeg terena iskoristil zvanični šampion Olimpijakos, CSKA i Real.

 EL: CSKA, Real i Olimpijakos na korak od F4  Izvor: MONDO

Košarkaši CSKA iskoristili su prednost domaćeg terena i u drugom meču četvrtfinalne serije Evrolige pa su nadigrali Kahu Laboral.

Moskovljani su slavili rezultatom 90:68 (20:26, 24:11, 25:13, 21:18) čime su u seriji poveli sa 2:0 i stigli na korak od plasmana na Fajnal for u Londonu.

Rusku ekipu predvodili su Nenad Krstić, Zoran Erceg i Saša Kaun, svi sa po 16 pogodaka, Miloš Teodosić upisao je 14, uz sedam asistencija, dok je Vladimir Micov meč završio sa 11 pogodaka.

Kod Kahe Laboral bolji od ostalih bio je Maćej Lampe sa 19 poena i šest skokova, Fernando San Emeterio zabilježio je 13, dok je Nemanja Bjelica postigao pet poena i imao tri uhvaćene lopte.

Gosti iz Vitorije imali su svojih dobrih 10 minuta, jer su bolje "potegli" na početku. Predvođeni Maćejom Lampeom i Andreasom Noćionijem, od starta su imali inicijativu, pa su prvi dio igre okončali sa solidnom prednošću - 26:20. Ipak, domaćinima je polovinom drugog kvartala Nenad Krstić donio izjednačenje (31:31), nakon čega su preuzeli vođstvo, koje više nisu ispustili.

CSKA, na čelu sa kapitenom Srbije, do poluvremena je stigao do sedam poena viška (44:37), a poslije odmora u potpunosti je preuzeo kontrolu igre pa je u 29. minutu već bilo riješeno pitanje pobjednika, kada je na semaforu stajalo 65:45.

Rusi su uspjeli da stignu i do "plus 28" (87:59) četiri minuta prije kraja, a Lampe i Fabijen Kozer su u finišu meča uspjeli, koliko-toliko, da ublaže poraz.

Naredni, treći duel četvrtfinalne serije, na programu je u srijedu u Vitoriji. Za Ekipu CSKA to će biti prva prilika da izbore plasman na završni turnir Evrolige, koji se od 10. do 12. maja igra u Londonu.

Zvanični šampion Olimpijakos takođe je stigao do druge pobjede u četvrtfinalu Evrolige. Grci su savladali Efes sa 71:53 (14:16, 21:10, 17:14, 19:13).

Gosti iz Turske jak otpor pružili su samo u prvoj četvrtini, ali je nakon toga Olimpijakos preuzeo konce igre i ostvario ubjedljivu pobjedu.

Najefikasniji u ekipi Olimijakosa bio je Vasilis Spanulis sa 15 poena i osam asistecija, dok je kod Efesa najbolji bio Kerem Gonlum sa 13 poena i 14 skokova. Reprezentativac Srbije Duško Savanović za poraženi tim postigao je pet poena.

I Real je pred treći duel u seriji maksimalno iskoristio prednost domaćeg terena. Madriđani su opet bili bolji od Makabija iz Tel Aviva - 75:63 (18:13, 18:15, 20:18, 19:17), ali su Izraelci, za razliku od prvog duela bili daleko "tvrđi orah".

Serhio Ljulj bio je najbolji pojedinac meča sa 26 poena, dok se kod gostiju izdvojio Dejvid Logan sa 19 pogodaka.

REZULTATI DRUGIH UTAKMICA ČETVRFINALA

CSKA - Kaha Laboral 90:68 (rezultat u seriji 2:0)
Olimpijakos - Efes 71:53 (rezultat u seriji 2:0)
Real - Makabi Tel Aviv 75:63 (rezultat u seriji 2:0)
Barselona - Panatinaikos 65:66 (rezultat u seriji 1:1)

(MONDO, foto: FoNet/EPA)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC