• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Brajant teško povrijeđen (VIDEO)

Najbolji košarkaš Lejkersa u pobjedi nad Golden Stejtom vjerovatno pokidao Ahilovu tetivu. "Ne mogu da hodam", izjavio je on.

 NBA: Brajant teško povrijeđen (VIDEO) Izvor: MONDO

Priroda i tačan stepen Brajantove povrede biće utvrđeni u subotu, kada ode na snimanje magnetnom rezonancom, ali Los Anđeles Lejkersi već su saopštili da je "vjerovatno riječ o potpunom kidanju Ahilove tetive".

"Napravio sam pokret kao milion puta ranije i nešto je samo puklo. Očajno, očajno se osjećam", sa suzama u očima je rekao Kobi Brajant.

On se povrijedio 3:08 minuta prije kraja utakmice sa Golden Stejt Voriorsima (118:116), u kojoj do tog trenutka uopšte nije izlazio iz igre!



Postigao je 32 poena, uključujući dvije uzastopne trojke, kojima je rezultat izjednačen na 107:107, nakon vođstva gostiju od 107:98. Brajant je i poslije povrede ustao da izvede slobodna bacanja (pogodio je oba) i tek onda otišao na klupu.

POGLEDAJTE VIDEO

Ako se prognoze pokažu tačnim, Ol star bek će morati na operaciju, poslije koje slijedi pauza u trajanju od šest do 12 mjeseci.

Čonsi Bilaps prošle godine je nakon kidanja Ahilove tetive bio van terena gotovo 10 mjeseci, dok je Čarls Barkli svojevremeno završio karijeru istom povredom.

"Nikad nisam imao posla sa nečim sličnim, ovo je za mene potpuno novo iskustvo. Jedino mogu da se ugledam na igrače koji su se najbrže vratili poslije ovakve povrede i probam da ih nadmašim", izjavio je Brajant.



Njemu je ovo sedamnaesta sezona u NBA ligi.

Sa 27,3 poena, 5,6 skokova i 6,0 asistencija bio je iznad prosjeka svoje karijere, a u posljednjih nekoliko nedjelja je igrao praktično bez izmjene, nastojeći da po svaku cijenu "progura" Lejkerse u plej-of.

Oni sa skorom 43-37 zauzimaju željeno, osmo mjesto na tabeli Zapada. Da bi tu i ostali, u preostala dva meča moraju da ostvare bar isti broj pobjeda kao Juta Džez (42-38), koja je uspješnija u međusobnim susretima i bila bi bolje plasirana u slučaju izjednačenog skora.

(MONDO, foto: Beta/AP/Mark J. Terrill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC