• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brajant: Možda je ovo kraj... e, pa, nije!

Košarkaš Los Anđeles Lejkersa obratio se fanovima preko Facebooka, priznavši da mu poslije teške povrede svašta prolazi kroz glavu.

  Brajant: Možda je ovo kraj... e, pa, nije!  Izvor: MONDO

Kobi Brajant, koji za 17 sezona u NBA ligi nikada nije imao dužu pauzu, koji je na desetine utakmica odigrao sa oteklim skočnim zglobovima, bolom u koljenima, nategnutim ligamentima, ignorišući bolove zbog kojih su mnogi drugi bez razmišljanja išli na "bolovanje", došao je do tačke kada više ne postoji mogućnost da stisne zube i izađe na parket.

Ostalo je samo da pregled magnetnom rezonancom potvrdi ono što je jasno svima, pa i samom Brajantu - došlo je do kidanja Ahilove tetive na njegovoj lijevoj nozi.

U pitanju je povreda koja u idealnim slučajevima zahteva šest mjeseci neigranja, ali zvijezdi Los Anđeles Lejkersa ne idu u prilog činjenica da će u avgustu napuniti 35 godina.

On je i inače izjavljivao da će mu sljedeća sezona možda biti oproštajna...

"Kakvo s..nje! Svi treninzi i sve žrtve pali su u vodu jednim korakom, kakav sam napravio na milione puta. Frustracija je nepodnošljiva. Ljutnja se pretvara u bijes. Zašto se ovo dogodilo? Nema nikakvog smisla", napisao je Brajant na svom Facebook profilu.

"I sada bi trebalo da se vratim košarci i budem isti igrač, sa 35 godina? Pa, kako je moguće da to uradim? Nemam pojma. Da li imam volju da ovo prebrodim? Da li bi trebalo da rasklopim stolicu za ljuljanje i osvrnem se na sve što sam uradio u karijeri? Možda je ovo način na koji se moja priča završava. Možda me je vrijeme pobijedilo... Ali, možda i nije!"

Kobi se izvinio fanovima na opširnom izlaganju, objasnivši da se okrenuo pisanju na društvenoj mreži, jer one tome i služe - da se izbace emocije koje pritiskaju čovjeka.

"Moram da izbacim sve iz sebe, kao da je ovo najgora stvar koja se ikad dogodila. Jer, kada izbacim to, otvoriće se prostor za realne zaključke. U svijetu postoje mnogo veći problemi i izazovi od jedne pokidane tetive", dodao je on i obratio se samom sebi:

"Prestani da sažaljevaš sebe, pronađi motiv i vrati se treningu sa istom vjerom i željom kao ranije. Jednog dana će doći vrijeme da započnem novu karijeru, ali ovo NIJE taj dan".

Brajant je obećao da će i u povredi ostati vjeran svom nadimku - "crna mamba".

"Postoji izreka koju sam uvijek volio - 'Ako me vidiš da se bijem sa medvjedom, pomoli se za medvjeda'. To je mambin mentalitet. Mi ne odustajemo, ne krijemo se, ne bježimo. Mi izdržavamo i pobjeđujemo".

Brajant je na kraju rekao da će operativni zahvat za njega biti početak novog izazova i da vjeruje da će saigrači i bez njega ostvariti cilj.

Lejkersi se sa Jutom bore za osmo mjesto na tabeli Zapada i plasman u plej-of. Dve utakmice prije kraja, imaju pobjedu više i poraz manje od "džezera".

Kobi Brajant sa "jezerašima" je osvojio pet šampionskih prstenova i velika želja mu je bila da šestom titulom dostigne učinak Majkla Džordana.

(MONDO, foto: Beta/AP/Mark J. Terrill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC