• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Direktore, vi ste ostrašćen

Crvena zvezda Telekom obratila se putem saopštenja direktoru Lige, za koga kaže da je tendeciozan, ostrašćen, samovoljan...

  ZVEZDA: Direktore, vi ste ostrašćen  Izvor: MONDO

Crvena zvezda Telekom oglasila se saopštenjem povodom odluka o kažnjavanju Nebojše Čovića od strane direktora Superlige Predraga Bojića.

U klubu sa Malog Kalemegdana ističu da čelnici Lige nisu u skladu sa zakonom obavijestili crveno-bijele o kaznama.

"Po četvrti put Vas upozoravamo i zahtjevamo da nam pored saopštenja u kojima dajete informacije o Vašim odlukama dostavite i kompletne odluke u skladu sa zakonom o upravnom postupku. Vi to uporno izbjegavate i time neprekidno kršite zakon kao i Disciplinski pravilnik KSS (član 6. i član 39.)" , navodi se na početku saopštenja KK Crvena zvezda Telekom.

"Konkretno, u navedenom saopštenju br.05-2012/13 kažnjavate KK Crvena Zvezda Telekom 'novčanom kaznom od 118.000.00 dinara shodno članu 61E Propozicija takmičenja, zbog javnog i nesportskog kritikovanja odluka sudija u medijima Nebojše Čovića'. Pozvali ste se na član 61E koji očigledno niste pročitali jer svoj posao obavljate paušalno i navijački ostrašćeno, a i u neskladu sa zakonom. Po članu 61 E propozicija takmičenja ne možete da kažnjavate nekoga ko nije trener , igrač i službeno lice KK Crvena Zvezda Telekom. Takođe, trebalo bi da pročitate i član 17. Disciplinskog pravilnika KSS imajući u vidu da po njemu ne možete novčano da kažnjavate nekoga ko ne ostvaruje nikakvu novčanu naknadu iz košarke, a takođe ne možete kazniti klub za bilo kog eventualnog počinioca".

Crveno-bijeli naglasili su, dalje u tekstu, da odbijaju da prihvate pomenute odluke KSS i da "sigurno neće izvršiti plaćanje, jer je u potpunoj suprotnosti sa Propozicijama i Disciplinskim pravilnikom Saveza".

"Veoma lako ćete zaključiti da Vam zbog nepoštovanja procedure nijedna odluka nije validna, a time ni pravosnažna. Vi se veoma samovoljno ponašate jer ne dajete mogućnost klubovima da se žale na Vaše lične i tedenciozne odluke imajući u vidu da ih ne procesuirate u skladu sa zakonima Srbije, a i disciplinskim pravilnikom KSS",

Zvezda je istakla da će ukoliko i ubuduće bude dobijala slične "papire" iz KSS preduzeti zakonom propisane mjere zbog nestručnog obavljanja posla i klevete.

U direktnom obraćanju direktoru Lige Predragu Bojiću u saopštenju Zvezde stoji:

"Direktore, imajući u vidu da ste diplomirani pravnik, pošaljite nam odluke u pravnoj formi kako to nalaže zakon ove države i pravila KSS-a, član. 39, a ne na bazi nekakvih Vaših dogovora i kalkulacija. Takođe, imajte u vidu i to da bez obzira na Vaša saopštenja i 'kazne za verbalni delikt' nećete moći da sakrijete nerad, neorganizaciju i tendencije koje su prisutne sa Vaše strane već nekoliko sezona unazad i koje cijeloj ligi nanose štetu. Vašim saopštenjima nećete sigurno uplašiti KK Crvenu Zvezdu Telekom, a ponajmanje sakriti probleme regularnosti lige jer Vas gleda cjelokupna javnost, sviđalo se to Vama ili ne".

"Na kraju, moram da Vam skrenem pažnju da i ostale 'odluke' koje ste ispisali u Vašem saopštenju su takođe ništavne i netačne jer niste utvrdili i obrazložili činjenično stanje već ste se pozvali na član .35 propozicija takmičenja i time nanijeli štetu nedužnim ljudima ! Trebalo bi da pročitate i član.36 i 39 Disciplinskog pravilnika KSS-a i onda će Vam vjerovatno sve biti jasno. Pošto ste Vi vaše saopštenje pustili u javnost i time nanijeli štetu ligi i ovaj naš odgovor biće pušten u javnost kao i sve što budete pogrešno radili ubuduće jer Vas sigurno klubovi ne plaćaju za to", stoji na kraju saopštenja koje je potpisao predsjednik UO KK Crvena Zvezda Telekom Miloš Ninković.

(MONDO, foto: KK Crvena zvezda Telekom)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC