• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda potvrdila: Radonjić novi trener!

Crvena zvezda Telekom smijenila Vladu Vukoičića i za novog trenera postavila Dejana Radonjića.

  Zvezda potvrdila: Radonjić novi trener!  Izvor: MONDO

Tačno deset dana pred finalni turnir ABA lige u Laktašima, Crvena zvezda Telekom smijenila je trenera Vladu Vukoičića i na njegovo mjesto postavila Dejana Radonjića.

Crnogorski stručnjak preuzeće ekipu u utorak i voditi je već protiv Metalca u šestom kolu Superlige. Ova vijest potvrđena je u ponedjeljak uveče.

"KK Crvena zvezda Telekom izražava zahvalnost Vladi Vukoičiću na svemu što je uradio za klub, a prije svega na osvajanju Kupa Radivoja Koraća, velikoj energiji i trudu koji je uložio radeći za crveno-bijele i želi mu mnogo sreće u nastavku karijere", naglašeno je u tekstu na zvaničnom sajtu kluba.

Promocija novog trenera Crvene zvezde Telekom biće održana u utorak na Malom Kalemegdanu u 13 sati i 30 minuta.

Potvrda je, ipak, stigla nešto ranije iz Podgorice.

"Dejan Radonjić je i definitivno trener Zvezde. Poslije osam godina došlo je vrijeme za odlazak. Kod nas se afirmisao. Zvezda će naredne godine vjerovatno igrati Evroligu i bila bi šteta da to ne iskoristi. Ponuda Beograđana je bila korektna i mjesec i po prije isteka ugovora smo odlučili da pustimo Radonjića", rekao je predsjednik Budućnosti Dragan Bokan za "Vijesti".

Odluka o promjeni na klupi uslijedila je poslije loših partija u SL, odnosno nakon poraza pred svojim navijačima od Partizana, tijesnog trijumfa protiv Radničkog i konačno poslije neuspjeha u Kruševcu prošlog vikenda protiv Mege.

Vukoičić je u oktobru prošle godine, poslije dva poraza Zvezde na početku Jadranske lige, potpisao trogodišnji ugovor sa crveno-bijelima. Prvi dani nisu bili baš najsjajniji, jer je u prva tri kola zabilježio dva neuspjeha, ali je za kratko vrijeme, ipak, uspio da mobiliše ekipu i da napravi seriju dobrih rezultata, uključujući i trijumf u "večitom derbiju" 92:78.

Zvezda je pod njegovim vođstvom bilježila dobre rezultate i u Evropi, a u februaru je, osvajanjem trofeja u Kupu Radivoja Koraća (takođe pobjeda protiv crno-bijelih u finalu) prekinula niz od sedam sušnih sezona.

Radonjić je dugi niz godina uspješno vodio Budućnost. Ove sezone sa Podgoričanima je stigao do četvrtfinala Evrokupa i na korak do plasmana na Fajnal for ABA lige, ali je zbog boljeg međusobnog skora Partizan stekao pravo da se bori za regionalnu titulu.

Prije dve godine predvodio je Crnu Goru na Evropskom prvenstvu. Takođe, prošlog ljeta, po odlasku Svetislava Pešića sa Malog Kalemegdana, Radonjić je figurirao kao kandidat za trenera crveno-bijelih.

Radonjić i Igor Rakočević će prvi put sarađivati kao trener i igrač. Njih dvojica su 2001. godine, noseći dres Budućnosti, osvojili titulu šampiona Jugoslavije.

(MONDO - foto: MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC