• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić: Prvo rezultat, filozofija kasnije

Novi trener Zvezde kaže da nije imao dilemu kada je dobio poziv sa Malog Kalemegdana. Čović: "Vrijeme će pokazati da li je ovaj potez bio ispravan".

 Radonjić: Prvo rezultat, filozofija kasnije Izvor: MONDO

Dejan Radonjić po dolasku na klupu Crvene zvezde Telekom nema mnogo vremena za gubljenje.

Fajnal For ABA lige i duel sa Radničkim je sve bliži (25. april), pa je novi trener crveno-bijelih već održao prvi trening, a paralelno sa radom na terenu, Radonjić će imati seriju sastanaka, sa ciljem da se što bliže upozna sa kvalitetima igrača koji su mu na raspolaganju.

"Stvari su se dogodile jako brzo i dogovor sa predsjednikom kluba praktično je postignut za nekoliko sati. Poklopili su se, prije svega, ambicije i veličina kluba, tradicija i velika armija navijača, što se sve slaže sa mojim pogledima u odnosu na ono što želim da napravim u karijeri", rekao je dojučerašnji strateg Budućnosti na promociji održanoj na Malom Kalemegdanu.

Zadatak mu neće biti lak. Potrebno je da trgne ekipu i vrati je u formu, a debi je na programu već u srijedu, kada crveno-bijeli u okviru 6. kola Superlige gostuju Metalcu.

"Moramo da iskoristimo svaki trenutak da prepoznamo stanje i status igrača i pripremimo taj meč na adekvatan način, kako bismo protiv Metalca osvojili bodove. Vjerujem da ćemo tamo vidjeti reakciju na poraz u Kruševcu, nadam se uz veliku podršku navijača. Što se tiče taktike, prevelikih zahvata ne može i ne bi trebalo da bude. Poslije Valjeva ćemo imati nekoliko dana da napravimo iskorak i uđemo meč u Laktašima na način koji će nam omogućiti da savladamo ekipu Radničkog".

Crnogorski trener kaže da Zvezdin poziv nijednog trenutka nije doživio kao nešto o čemu bi trebalo da razmišlja. On je svjestan delikatnosti situacije, ali ističe da se ovakve šanse ne ukazuju kada je sve idealno.

"Upravo zato sam i došao", kratko je odgovorio na pitanje da li je spreman da se poslije mnogo godina u Podgorici prihvati posla u novoj sredini, gdje se rezultati traže "sad i odmah".

Potom je upitan koliko je postojeći Zvezdin sastav kompatibilan sa njegovom trenerskom filozofijom i ko će kome morati da se prilagođava.

"Moj interes i prioritet u ovom trenutku je da se postigne traženi rezultat. Onda ćemo kroz rad i nove situacije vidjeti možemo li da primjenimo moju filozofiju na korektan način, da dovedemo igru do nivoa koji će zadovoljiti očekivanja navijača i uprave".

Radonjić će u Valjevu računati na oporavljenog Nelsona, koji je tek počeo da trenira i za kojeg je Nebojša Čović naglasio da nije odsustvovao zbog dugovanja, kako kažu "tračevi, abrovi i kafanske priče".

Novi šef struke nije mogao da kaže ni kakve je uloge namijenio trojici Amerikanaca, prije svih Skotu i Braunu, koji do sada nisu imali kontinuitet minutaže i učinka, objasnivši da je i za taj odgovor neophodno vrijeme provedeno sa ekipom.

"Očekujem da daju onoliki doprinos kakav im je igrački i materijalno-finansijski status u ekipi. Nisam čovek koji će dati novac na 'lijepe oči', pa držati takve igrače kao rezerve - što sam vidio da je rađeno u fudbalskom klubu Crvena zvezda. Konačna odluka je, ipak, na treneru", nadovezao se Čović.

"U ZVEZDI NEMA OSREDNJOSTI"

Predsjednik Crvene zvezde Telekom je prilikom predstavljanja novog trenera reagovao na komentare vezane za činjenicu da je Dejan Radonjić treći trener ekipe u aktuelnoj sezoni i da je do promjene došlo u nevrijeme, samo 10 dana prije najvažnije utakmice u sezoni, sa Radničkim u Laktašima.

"Mi sve to znamo. Jasno je da ovo nisu laki trenuci, ni lake odluke, ali moj zadatak i svih ostalih članova Uprave nije da se bavimo populizmom, nego da donosimo i teške odluke kada se za to steknu uslovi, a ti uslovi su se, po našoj procjeni, stekli".

"Ovo se nije dogodilo samo zbog poraza od Mega Vizure, nego zbog toga što mi poslije Kupa Srbije iz dana u dan sve lošije izgledamo na terenu, a Crvena zvezda nije klub koji to može da trpi i toleriše. Nemam primjedbe na stručnost i kompetentnost Vlade Vukoičića, naprotiv. On je uradio veliki posao za prethodnih šest mjeseci, ali njegov posao i naš posao je takav. Zvezda mora da dođe do svojih rezultata i da kao sistem pronađe put, ukoliko se pojave određene prepreke", objasnio je Čović.

"Zvezda je pod pritiskom od svog osnivanja, jer ta armija navijača stalno očekuje nove rezultate i nova dokazivanja. Jednostavno, principi osrednjosti u Zvezdi ne postoje. Tako je i u klubu koji je naš najveći rival".

Čović je rekao da su "određene tendencije na početku domaće lige ugrozile naše ciljeve, a pomalo i domene zdravstvenog stanja", gdje je kasnije pojasnio da misli na zdravlje navijača, ali najkonkretnije samog Vukoičića.

Prvi čovjek crveno-bijelih istakao je da je odluka o smjeni trenera donesena "potpuno svjesno" i podsjetio da je Radonjić bio prvi "pik" za trenera i tokom ljetnje pauze.

"Iza njega stoje stručnost i rezultati ostvareni sa ekipom Budućnosti. Potpisao je ugovor na dvije godine plus ovo što je ostalo do kraja aktuelne sezone. Namjeravamo da saradnja bude na duže staze i da kroz taj rad ostvarimo i naše i njegove ambicije. Vrijeme će pokazati da li je ovaj potez bio ispravan, a ja mislim da je 100 odsto ispravan, jer niko ne zna bolje od nas sa kakvim problemima smo se susreli. Jesmo preuzeli rizik, ali isto bi bilo šta god da smo uradili".

Čović je najavio da novom strategu "neće biti oduzet nijedan stepen samostalnosti" i da će imati potpunu podršku kluba, za koji će "stalno podsjećati da u junu ili julu 2011. skoro nije ni postojao", a da je sada "među najstabilnijima u Srbiji".

(I. B. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC