• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROLIGA: Real na Fajnal foru, PAO sve bliži

Real prvi obezbijedio završni turnir u Londonu. I u trećem meču pobijedio Makabi 69:57. Panatinaikos tijesno slavio protiv Barse 65:63 i poveo 2:1.

 EVROLIGA: Real na Fajnal foru, PAO sve bliži  Izvor: MONDO

Ništa neočekivano nije se dogodilo u utorak uveče u Nokija areni.

Real Madrid pobijedio je Makabi i treći put i prvi obezbijedio plasman na završni turnir u Londonu.

MAKABI - REAL 57:69 (10:16, 20:17, 14:19, 13:17)

Predvođen Džejsijem Kerolom (16 p, 4 sk) i Serhijom Ljuljom (13 p), stekao je prednost već u prvoj četvrtini (16:10).

Domaći su u drugoj dionici uspjeli i da izjednače (30:30), ali je Serhio Rodrigez već u sljedećem napadu pogodio za tri i kreirao rezultat sa kojim su timovi otišli na poluvrijeme.

Iako je i Ljulj trojkom "otvorio" drugi dio meča, Dejvid Logan donio je Makabiju prednost u 24. minutu (42:38).

Međutim, "kraljevski klub" brzo je izjednačio (42:42) i već poslije nekoliko minuta ponovo poveo "plus četiri" (46:42), trojkom Rudija Fernandeza. To mu je bio prvi pogodak van linije 6,75 poslije pet neuspješnih pokušaja.

Iako je izraelski predstavnik i do kraja treće četvrtine bio u igri, Madriđani su osam i po minuta prije kraja pogotkom Nikole Mirotića za tri poveli 58:48 i pobjednik meča bio je odlučen.

Zanimljivo, Rodrigez je postigao posljednji koš za gostujući tim skoro četiri minuta prije kraja (3.42). Domaći su, ipak, do posljednjeg zvuka sirene samo dva puta ubacili loptu kroz obruč (Jogev Ohajon i Moran Rot).

Najefikasniji igrač domaćih bio je Šon Džejms, postigao je 18 poena. Makabi je pogodio samo četiri trojke tokom cijelog meča, uz šut 4/18.

KAKVA NOĆ ZA PANATINAIKOS!

Atinska dvorana OAKA ima 19.000 sjedišta. Treći četvrtfinalni meč Panatinaikosa i Barselone uživo je pratilo 25.000 navijača! I na kraju slavilo pobjedu "zelenih"!

U bučnoj atmosferi hale Panatinaikosa, tim Argirisa Pedulakisa pobijedio je španskog predstavnika i došao na 40 minuta od plasmana na završni turnir Evrolige! Naravno, prilično neočekivanog ove sezone, s obzirom na odlazak Željka Obradovića prošlog ljeta.

PANATINAIKOS - BARSELONA 65:63 (20:10, 18:19, 12:22, 15:12)

Naravno, heroj pobjede grčkog vicešampiona bio je Dimitris Dijamantidis. Ne zbog košgeterskog učinka (12 p), već zbog momenata u kojima je ubacivao loptu u koš protivnika!

Četiri minuta prije kraja, postigao je trojku za 59:57 za "zelene", a nedugo zatim još jednu, o tablu, za 63:59! Barsa to nije znala da stigne.

Cijeli katalonski tim tražio je u uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici Huana Karlosa Navara i Šarunasa Jasikevičijusa, koga je cijela dvorana uoči meča pozdravila aplauzom zbog sjećanja na dane koje je proveo u Panatinaikosu.

Najiskusniji igrači gostiju nisu u napadu pronalazili najbolja rješenja, a i Ante Tomić će u utorak uveče teško zaspati zbog promašenih slobodnih bacanja pri vođstvu domaćih 64:63.

Stefon Lazme takođe je pet sekundi prije kraja šutirao dva penala i pogodio samo jedno. Navaro je potom uzeo loptu i svojim karakterističnim, mnogima nelogičnim, pokušajem za tri poena iz trka, jednom rukom, pogodio samo obruč.

Slavlje domaćih navijača moglo je da počne. Naredni meč zakazan je za 18. april.

Najefikasniji igrač domaćih bio je Majkl Bramos, sa 14 ubačenih poena. Među gostima najraspoloženiji bio je Navaro (17 p).

U srijedu uveče biće odigrani mečevi Efes - Olimpijakos (rezultat u seriji 0:2), Kaha - CSKA (rezultat u seriji 0:2)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC