• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda Ivković večeras "U obruču"

Televizija Arena sport u ponedjeljak će ugostiti selektora srpske košarkaške reprezentacije i jednog od najboljih evropskih trenera svih vremena.

  Duda Ivković večeras "U obruču"  Izvor: MONDO

I dalje aktuelni prvak Evrope, kao trener prošlogodišnjeg tima Olimpijakosa, Ivković se sprema za novo "vruće" ljeto sa "orlovima", koje će predvoditi sa klupe na Evrobasketu u Sloveniji. To će Dudi i momcima biti povratak na veliku scenu, poslije ljeta 2012. kada su Srbi propustili Olimpijske igre u Londonu.

Ujedno, Ivković ć se poslije dugo vremena pojaviti na jednoj srpskoj televiziji.

Gostovaće u emisiji "U obruču" TV Arena sport, u kojoj Edin Avdić i Nenad Kostić sa ljudima iz svijeta košarke svakog ponedjeljka od 19.30 časova analiziraju i komentarišu aktuelne događaje.

Od kada se, poslije senzacionalnog trijumfa na Fajnal-foru u Istanbulu prošlog maja, a potom i osvajanja titule prvaka Grčke, povukao sa klupe Olimpijakosa, Ivković radi "samo" kao selektor srpskog nacionalnog tima, koji je preuzeo 2008. godine.

Rođen je 29. oktobra 1943. godine u Beogradu, imenovan je za jednog od 50 najuticajnijih radnika u istoriji Evrolige, a u karijeri je trenirao Partizan, Aris, Radnički, Šibenku, Vojvodinu, PAOK, Panionios, Olimpijakos, AEK, CSKA Moskvu, Dinamo Moskvu i ponovo Olimpijakos.

Od dve titule prvaka Evrope, Olimpijakos je obe osvojio pod Ivkovićevim vođstvom, prvo 1997, a potom i 2012. godine.

Sa reprezentacijama Jugoslavije, a potom i Srbije, Ivković je kao selektor i pomoćnik selektora bio dva puta svjetski prvak, jednom bronzani na Mundobasketu, dva puta olimpijski vicešampion, četvorostruki evropski prvak i dva puta srebrni i jednom bronzani na Evrobasketu.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC